Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen start op 3 oktober 2022 met digitaal aanvragen rijbewijzen (DAR)

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen start op 3 oktober 2022 met digitaal aanvragen rijbewijzen (DAR)

Gepubliceerd op: 21 september 2022 09:00

Digitaal Aanvragen Rijbewijs
Met ingang van 3 oktober 2022 kunt u bij de gemeente Meerssen uw rijbewijs online aanvragen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). U kunt uw rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Let op:

  • Online aanvragen is alleen mogelijk bij verlenging van uw rijbewijs of bij uitbreiding van de categorieën.
  • Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt, moet u hiervoor naar het gemeentehuis komen. 

Erkende fotograaf

Om uw rijbewijs online te kunnen verlengen, heeft u een pasfoto nodig, die gemaakt is door een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u via de Locatiewijzer van de RDW.  

Digitaal aanvragen: hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.

Let op: u betaalt dus twee keer:

  1. voor de foto;
  2. voor de aanvraag van het rijbewijs.

Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen aan de balie van het Klant Contact Centrum, Markt 50 in Meerssen.  Een afspraak maken is niet nodig.

Geen internet? U kunt uiteraard ook nog altijd een rijbewijs aanvragen bij het Loket Burgerzaken. Hiervoor moet u een afspraak maken. Dat kan via deze website of via telefoonnummer 14 043.

Openingstijden

Uitgebreide informatie en aanvragen (mogelijk per 3 oktober)