Gemeente Meerssen | Gebiedsverbod alcohol

Nieuwsbericht Gebiedsverbod alcohol

Gepubliceerd op: 11 juli 2024 12:30

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meerssen heeft gebieden aangewezen waar het gebruik van alcoholhoudende dranken vanaf 11 juli 2024 verboden is. Het is ook niet toegestaan om in het bezit te zijn van alcohol in een aangebroken pak, fles, blikjes of dergelijke. Door het aanwijzingsbesluit kan de gemeente handhaven en overlast door alcoholgebruik op bepaalde locaties verminderen. Op een overtreding van het alcoholverbod staat een geldboete van € 110,-.

Waar mag je geen alcohol drinken/ bij je hebben?

Het verbod geldt op de volgende locaties: Gasthuisstraat, Gasthuispad, Bunderstraat, Beekstraat, Kerkstraat, Steegstraat, Kuileneindestraat (inclusief parkeerplaats 't Bergske), het Stationsplein, Pastoor Dominicus Hexstraat, de Parallelweg, Molenveldweg.

Het alcoholverbod geldt niet op terrassen bij alcoholgelegenheden. Bekijk de kaart met de gebieden waar het alcoholverbod geldt. 

Kun je deze pdf-bestanden niet lezen? Neem dan contact op met ons gemeentelijke KCC, tel. 14 043. Of e-mail: info@meerssen.nl

Waarom een gebiedsverbod voor alcohol?

Met het aanwijzen van deze gebieden kunnen politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente meteen een lik-op-stukbeleid toepassen wanneer alcoholgebruik wordt geconstateerd. Het gebiedsverbod op alcohol staat in de vastgestelde Algemene plaatselijke verordening (APV). Met dit gebiedsverbod kan er handhavend worden opgetreden tegen overlast door alcoholgebruik.
Uit veelvuldig contact met de politie is gebleken dat er op de bewuste plekken overlast is van mensen die alcohol aan het nuttigen waren. Personen waren regelmatig onder invloed en lieten veel afval achter. Dit zorgt ook voor een verhoogd gevoel van onveiligheid bij bewoners, ondernemers, winkelend publiek en omstanders. Het actief ontmoedigen van openbaar alcoholgebruik zal jongeren en andere groepen afschrikken. De gemeente Meerssen hoopt zo de leefbaarheid binnen de gemeente te verbeteren.