Gemeente Meerssen | Expositie BKB Kunstgroep: Kunstenaars van de week Wies Stassen en Ad van Kuijck

Nieuwsbericht Expositie BKB Kunstgroep: Kunstenaars van de week Wies Stassen en Ad van Kuijck

Gepubliceerd op: 07 februari 2023 16:20

Expositie
Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bundestraat. Deze week zijn er twee kunstenaars van de week: Wies Stassen en Ad van Kuijck. 

Kunstenaars van de week

Wies Stassen is al jarenlang actief binnen de BKB. Ze heeft gestudeerd aan de academie voor beeldende kunsten in België met als specialisaties keramiek en schilderen. Voor deze tentoonstelling heeft Wies een keuze gemaakt uit verschillende vormen van keramisch werk, van abstract tot figuratief. Zij gebruikt hiervoor meerdere aparte stooktechnieken, zoals pit-fire en raku.

Ad van Kuijck is al vanaf de oprichting van de stichting, in 1986, BKB lid en de nestor van onze kunstgroep. Met deze expositie neemt hij afscheid met onder meer prachtige tekeningen. Toen het bedrijf waar hij werkte verhuisde van Geertruidenberg naar Maastricht heeft hij niet alleen zijn vrouw Marijke leerde kennen maar ook zijn schilder kameraad Nic Kerckhoffs. Ze hebben les gehad van Frans Witte en later van Hans Mulder. Samen hebben zij op veel interessante plaatsen geschilderd met acrylverf en getekend met houtskool en pastelkrijt. Tijdens de corona tijd is Ad potloodtekeningen gaan maken, uitgaande van foto's uit boeken of internet, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Enkele van deze tekeningen kunt u bekijken op onze tentoonstelling in het Erfgoedhuis, Markt 38 te Meerssen.

Zondag 12 februari zullen zowel Wies als Ad hun werk graag toelichten van 14.00-16.00 uur. 

Openingstijden

Op werkdagen kun je de BKB Kunstgroep expositie in het Erfgoedhuis bezoeken via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum, Markt 50 Meerssen.

De openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur.

Je kunt ook hun werk ook bekijken in het pand Hennekens, Bunderstraat 2 te Meerssen. Dit pand heeft variabele openingstijden. Je bent van harte welkom!