Gemeente Meerssen | Dringend advies tot evacuatie gebied ten westen van Maastrichterlaan, Pletstraat, Pasweg, Brommelen en Westbroek en de straten Iepenlaan, Beukenlaan en Weerterstraat

Nieuwsbericht Dringend advies tot evacuatie gebied ten westen van Maastrichterlaan, Pletstraat, Pasweg, Brommelen en Westbroek en de straten Iepenlaan, Beukenlaan en Weerterstraat

Gepubliceerd op: 15 juli 2021 22:50

De waterstand van de Maas blijft op dit moment stijgen. Omdat de Geul hierdoor niet kan afwateren naar de Maas, wordt verwacht dat de waterstand van de Geul nog enkele decimeters hoger wordt dan dat die nu is. Dat betekent dat er nog meer wateroverlast ontstaat. Bewoners van het groen gearceerde gebied worden dringend geadviseerd te evacueren en onderdak elders te zoeken.

 Kaartje dringend advies evacueren

Opvang

Zoek onderdak buiten dit gebied bij familie of vrienden. Lukt dat niet, kom dan naar de opvanglocatie in Gemeenschapshuis De Stip, Pastoor Dominicus Hexstraat 10 in Meerssen.

Er rijden busjes naar De Stip vanaf de verzamellocaties Ijssalon Coco in Brommelen en Parkeerplaats van Jan Linders (Pletsstraat/Sint Agnesplein) in Bunde. 

Waarom evacueren?

We evacueren omdat we verwachten dat de wateroverlast komende avond / nacht gaat toenemen en het water nog enkele decimeters gaat stijgen.  

Huis verlaten?

Er is nog genoeg tijd om te vertrekken, dus geef elkaar de tijd en de ruimte. Help elkaar. Voordat je vertrekt, is het belangrijk om de volgende stappen te zetten:

  • Sluit gas en elektriciteit af. Het water kan zorgen voor brand of kortsluiting. Door het gas en elektriciteit alvast af te sluiten, voorkom je dat.
  • Draai de hoofdkraan van het water dicht.
  • Sluit je ramen en doe de deur op slot.
  • Ken je iemand in de buurt die hulp nodig heeft met het verlaten van zijn/haar huis? Probeer diegene dan te helpen.

Besluit u ondanks dit dringende advies toch om in uw woning te blijven, dan adviseren wij u dringend na te denken over hierboven genoemde maatregelen en eventueel zandzakken etc.