Gemeente Meerssen | Cyber Agents (8 - 12 jaar) gezocht in de strijd tegen cybercriminaliteit

Nieuwsbericht Cyber Agents (8 - 12 jaar) gezocht in de strijd tegen cybercriminaliteit

Gepubliceerd op: 21 februari 2024 09:30

Hack shield
Het enthousiasme voor de HackShield campagne groeit snel in Limburg! Kinderen uit zeventien Limburgse gemeenten hebben zich al aangemeld als Cyber Agent via www.joinhackshield.com. Hieronder lees je meer wat deze educatieve cybersecurity game inhoudt.

Een avontuurlijke reis

Na aanmelding krijgen de Cyber Agents (van 8 tot 12 jaar) toegang tot de boeiende wereld van cybersecurity. HackShield neemt kinderen mee op een avontuurlijke reis waarin ze als digitale speurneuzen online gevaren moeten identificeren en aanpakken. Door middel van diverse routes met uitdagende vragen en scenario's leren ze effectieve oplossingen te vinden voor digitale problemen, zoals cyberpesten en phishing.

Delen

Wat dit initiatief extra bijzonder maakt, is dat de kinderen niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beter kunnen beschermen. De Cyber Agents worden aangemoedigd om hun kennis en vaardigheden te delen met ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. Zo wordt niet alleen de individuele weerbaarheid vergroot, maar wordt ook de bredere gemeenschap bewust gemaakt van de gevaren en hoe deze te vermijden.

Samen streven we ernaar om een generatie kinderen op te leiden die niet alleen bedreven zijn in digitale veiligheid, maar ook actieve bijdragers zijn aan een veiliger online landschap voor iedereen.