Gemeente Meerssen | Code oranje: vanavond kans op overlast door zware onweersbuien

Nieuwsbericht Code oranje: vanavond kans op overlast door zware onweersbuien

Gepubliceerd op: 09 juli 2024 14:00

Code oranje
Vanmiddag en vanavond trekken zware onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over ons land. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Door deze buien kan er plaatselijk veel regen, intensief onweer, grote hagel en zware windstoten optreden. Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan. Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn. Meer info: https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/limburg.

We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren het weer goed in de gaten te houden. Neem waar nodig voorzorgsmaatregelen!

Informatie, tips en adviezen

Kijk op www.wachtnietopwater.nl hoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Waterstanden en neerslagverwachting

Via Waterbeeld Limburg ziet je in één opslag het overzicht van de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Op basis van vier kleuren zie je in welke fase we zitten en wat dit voor u betekent. Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeld. U kunt ook de App Waterstanden Limburg downloaden via de App Store of Google Play Store.