Gemeente Meerssen | 100 Gezinnen, 100 Dagen, 100% Afvalvrij: gemeente Meerssen gaat de uitdaging aan!

Nieuwsbericht 100 Gezinnen, 100 Dagen, 100% Afvalvrij: gemeente Meerssen gaat de uitdaging aan!

Gepubliceerd op: 20 september 2023 13:45

Beste inwoners van gemeente Meerssen,

Er ligt een geweldige uitdaging op ons te wachten. Kunnen we 100 huishoudens 100 dagen lang afvalvrij laten leven? Tijdens de 100-100-100 challenge gaan wij het samen ontdekken, doe je mee?

Samen hebben wij als gemeente een doel: minder afval, meer hergebruiken. Om dit doel te behalen maken we huishoudens in gemeente Meerssen bewuster van hun afvalproductie. Dit brengen we in de praktijk door een gewaagd experiment aan te gaan; kunnen 100 huishoudens, 100 dagen lang, 100% afvalvrij leven? Daar hebben we jullie bij nodig!

Zijn jullie eén van de 100?

We zoeken moedige huishoudens die deze uitdaging aandurven. Jong, oud, alleenstaand, samenwonend, met of zonder kinderen. Een afspiegeling van onze gemeenschap die zich hard wil maken voor een duurzamere toekomst. [De eerste deelnemers zijn al bekend, waaronder natuurlijk wethouder Vanessa de Rond. Bekijk haar persoonlijke videoboodschap.

Ongetitelde afbeelding, 20-09-2023 13:51:33

Wat betekent de 100-100-100 challenge?

Wij dagen 100 huishoudens uit gemeente Meerssen uit om gedurende 100 dagen bewuster om te gaan met afval en een afvalvrije levensstijl na te streven; 100% afvalvrij. Deze challenge is bedoeld om aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen gemeente Meerssen.
We trappen deze bijzondere uitdaging af met een digitale startbijeenkomst op 2 oktober. Dan gaan we vol enthousiasme de uitdaging voor 100 dagen aan. Schrijf je in en ontdek hoe motiverend een afvalvrij leven kan zijn!
Iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, kan zich via de website www.meerssen.100-100-100.nl, inschrijven Het platform wordt een podium voor ervaringen, tips, foto's en blogs. Dit is openbaar en toegankelijk voor iedereen, zelfs voor inwoners die niet meedoen aan de challenge. Iedereen kan dus meekijken en de uitdaging, inclusief de wekelijkse opdrachten, volgen en uitvoeren.
Na afloop van de challenge wordt een slotbijeenkomst georganiseerd om alle behaalde resultaten en ervaringen te delen. Dit is het moment om successen en inzichten met elkaar te delen en de challenge op een 'afvalvrije' en feestelijke manier af te sluiten.

Waarom zou je meedoen?

Door deel te nemen aan deze challenge, ontdek je hoe kleine veranderingen in je dagelijks leven een aanzienlijke impact kunnen hebben. Je krijgt de kans om je ecologische voetafdruk te verkleinen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Bovendien biedt deze uitdaging je de gelegenheid om samen met andere inwoners van gemeente Meerssen meer te leren over afvalvrij leven. Deelname aan de challenge is gratis, de ervaring is daarentegen onbetaalbaar.

Wanneer begint de 100-100-100 Challenge?

Vanaf 2 oktober gaan we vol enthousiasme de uitdaging voor 100 dagen aan. Schrijf je in en ontdek hoe motiverend een afvalvrij leven kan zijn!

Iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, kan zich via de website www.meerssen.100-100-100.nl, inschrijven. Het platform wordt een podium voor ervaringen, tips, foto's en blogs. Dit is openbaar en toegankelijk voor iedereen, zelfs voor inwoners die niet meedoen aan de challenge. Iedereen kan dus meekijken en de uitdaging, inclusief de wekelijkse opdrachten, volgen en uitvoeren.

Vragen over het project?

Meer informatie over 100-100-100 leest u op www.meerssen.100-100-100.nl

Ga de uitdaging met ons aan en meld je snel aan voor 100-100-100!

Met vriendelijke groet,
Gemeente Meerssen

Wat betekent afvalvrij Leven?

Afvalvrij leven houdt in dat je geen tot zo min mogelijk afval produceert. Zo beperk je het gebruik van voorverpakte voedingsmiddelen en scheid én hergebruik je zorgvuldig de verpakkingen zoals glas, papier, plastic, metaal (PMD), groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en restafval. Zo verklein je je ecologische voetafdruk.