Gemeente Meerssen | Herdenkingsbos Meerssen - stand van zaken

Nieuwsbericht Herdenkingsbos Meerssen - stand van zaken

Gepubliceerd op: 13 april 2022 12:20

In november is ter nagedachtenis van oud-burgemeester drs. Jan Mans de eerste boom geplant voor het Herdenkingsbos Meerssen. Hiermee is tevens het startsein gegeven voor de verdere planontwikkeling. De Bosgroep is vervolgens begonnen met de uitwerking van het plan voor het Herdenkingsbos. 

330 herdenkingsbomen

In totaal worden er 330 herdenkingsbomen geplant. Dat gebeurt (onder professionele begeleiding ) door de mensen die de bomen hebben geadopteerd. De gezamenlijke plantdag vindt plaats op zaterdag 26 november. Binnenkort ontvangen de deelnemers een mail met meer informatie. De officiële uitnodiging voor de gezamenlijke plantdag ontvangen zij in oktober. 

Adopteren herdenkingsbankje nog mogelijk

In het Herdenkingsbos is er tevens de (beperkte) mogelijkheid om een herdenkingsbankje te adopteren. Lees hier het verhaal van de familie Savelberg en hun herdenkingsbankje. 

Belangstelling voor een herdenkingsbankje?

U kunt uw belangstelling tot 1 juli 2022 kenbaar maken via communicatie@meerssen.nl. Bij grotere belangstelling vindt toewijzing plaats via loting. 

Informatie over de voorwaarden en kosten vindt u hier.

Het Herdenkingsbos is een initiatief van de gemeente Meerssen en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Limburgs Landschap (eigenaar van het gebied) en het 1Miljoenbomenbosplan van de Provincie Limburg (subsidiegever). Het Herdenkingsbos krijgt een plek aan de Veeweg in Meerssen (links voor de tunnel naar Uitspanning de Nachtegaal).