Gemeente Meerssen | Sint Agnesplein 15 Bunde (kerkgebouw)

Artikel Sint Agnesplein 15 Bunde (kerkgebouw)

Gemeentelijk monument - Sint Agnesplein 15 Bunde

Een in 1959 als basilica gebouwde niet-georiënteerde kerk uit beton, mergel en breuksteen met een losstaande betonnen klokkentoren (campanile) in de linker zijbeuk boven de doopkapel. Vóór de kerk een aan drie zijden afgesloten en door erboven opgestelde betonnen balken gemarkeerd voorplein. Het schip grenst rondom aan een doorlopende beuk waarbij betonnen kolommen het schip ondersteunen. Alleen achter het priesterkoor is de beuk afgescheiden door een muur.

Bijzondere onderdelen van dit gemeentelijk monument zijn met name de glas-in-beton ramen in de doopkapel en de rechter zijbeuk uit 1957 en later vervaardigd door Daan Wilschut, de bronzen handvaten op de buitendeuren, de hardstenen wijwatervaten, het granieten altaar, het uit schokbeton vervaardigde doopvont en de beide tabernakels in de kerkruimte en in de dagkapel.

Meer informatie

Voor een volledige beschrijving van dit gemeentelijke monument kun je contact opnemen met de Beleidsmedewerker Monumenten (afdeling Ruimte) via ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Nummer gemeentelijk monument: 059