Gemeente Meerssen | Asfaltonderhoud Prinses Ireneweg Bunde

Nieuwsbericht Asfaltonderhoud Prinses Ireneweg Bunde

Gepubliceerd op: 03 juli 2024 14:50

De gemeente Meerssen gaat binnenkort groot onderhoud uitvoeren aan de Prinses Ireneweg in Bunde.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

Het huidige asfalt is versleten en heeft scheuren en gaten, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen en schade aan voertuigen kan veroorzaken.

Hoe ziet de nieuwe situatie eruit?

We vervangen het oude asfalt en brengen aan beide zijden van de rijbaan fietsstroken van 1,80 meter aan. Ook worden de oversteekplaatsen bij de rotonde A2 en in de buurt van Preuverie de Kastanjeboom opnieuw aangebracht.

Een belangrijke verandering, in het kader van het onlangs vastgestelde GVVP (Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan), is de snelheidslimiet op de Prinses Ireneweg. Deze verlagen we van 50 km/uur naar 30 km/uur om de verkeersveiligheid te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen.
In de nieuwe situatie wordt de Prinses Ireneweg een gebiedsontsluitingsweg waarvoor 30 km/uur geldt. De Prinses Ireneweg is en blijft een voorrangsweg. De kruispunten met de zijstraten krijgen een verhoogde stoep (een zogenaamde inritconstructie).

Wanneer worden de werkzaamheden uitgevoerd?

De werkzaamheden starten op 8 juli en duren tot 12 juli. Deze data zijn afhankelijk van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden. Er wordt gewerkt tussen ca. 07.30 en 17.00 uur.

Welke hinder kan ik verwachten?

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, sluiten we de Prinses Ireneweg af voor al het verkeer. Er wordt een omleidingsroute naar Bunde Centrum ingesteld via de Oude Rijksweg, Fregatweg, Meerssenhovenweg en de Maastrichterlaan.

Fietsers kunnen gebruik maken van de omleiding via de Oude Rijksweg en Hemelboomlaan.