Gemeente Meerssen | Stand van zaken Project Markt & Omgeving

Nieuwsbericht Stand van zaken Project Markt & Omgeving

Gepubliceerd op: 17 januari 2024 11:40

Markt - luchtfoto omgeving
Op 13 april 2023 heeft de gemeenteraad het vernieuwde Masterplan Centrumgebied Meerssen vastgesteld. Vervolgens is de gemeentelijke organisatie aan de slag gegaan met het uitwerken van de diverse deelplannen. Op deze informatiepagina informeren wij je graag over de stand van zaken: 

  1. voor de verdere aanpak voor de herinrichting van de Markt
  2. de herontwikkeling van de plek waar nu nog de gebouwen staan van de voormalige basisschool (De Gansbeek) en gymzaal ('t Beukeböschke).

Mogelijke varianten woningbouw

Naar aanleiding van een afspraak met de gemeenteraad heeft architectenbureau Mecanoo verschillende mogelijkheden onderzocht voor de bouwmassa voor de toekomstige woningbouw op de locatie Gansbeek-Beukeböschke. Adviesbureau Royal HaskoningDHV hebben we gevraagd te onderzoeken hoe het verkeer rond de Markt en omgeving het beste geregeld kan worden. Tijdens een informatiebijeenkomst brengen we je graag op de hoogte van de resultaten van beide onderzoeken.

Uitnodiging bijeenkomst

We nodigen je van harte uit om aan deze informatiebijeenkomst deel te nemen. De bijeenkomst op maandag 29 januari 2024 begint om 19.00 uur (tot ca. 22.00 uur) in de aula van het Stella Maris College aan de Parallelweg 56 in Meerssen.

Met elkaar in gesprek

Na de presentaties gaan we graag met de aanwezigen in gesprek: Wat vind jij? Heb je suggesties ter verbetering? Aan het einde van de bijeenkomst informeren wij je over de verdere stappen die de gemeente gaat zetten en de manier waarop je verdere invloed kunt uitoefenen.

Ben je verhinderd, maar wil je geen informatie missen?

Wij houden je van de stand van zaken op de hoogte via de betreffende informatiepagina's op www.meerssen.nl/projecten. Op deze website kun je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief Sfeervol Meerssen. Daarmee krijg je actuele informatie en officiële bekendmakingen van de gemeente Meerssen elke week automatisch in je mailbox.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht?

Bel het gemeentelijke Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14043, of stuur een mailtje naar info@meerssen.nl. Onze medewerkers helpen je graag verder.