Gemeente Meerssen | Pastoor Stevensstraat en Pastoor van Coelmontstraat gaan op de schop

Nieuwsbericht Pastoor Stevensstraat en Pastoor van Coelmontstraat gaan op de schop

Gepubliceerd op: 26 maart 2019 14:45

werk in uitvoering
De Pastoor P. Stevensstraat en Pastoor A. van Coelmonstraat gaan op de schop. Binnenkort starten de werkzaamheden. De gemeente maakte afgelopen periode in overleg met de bewoners een plan om beide straten aan de pakken. Dat gebeurde o.a. tijdens een brainstormsessie en inloopavonden. Belangrijk aandachtspunt hierbij was het verbeteren van de toegankelijkheid van beide straten. Op 1 april gaat de schop de grond in.

Wat gaan we doen?

We starten met het verwijderen van het asfalt en de stoepen. Daarna vinden er grondwerkzaamheden plaats. Beide straten krijgen een regenwaterriool. Als dat klaar is, brengen we een nieuwe funderingslaag aan en bestraten we de wegen met klinkers. De stoepen worden breder en de lantaarnpalen worden voorzien van led-verlichting. De straatlampen in de Pastoor Stevensstraat verplaatsen we bovendien naar achteren, zodat het trottoirs nog beter toegankelijk is.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De werkzaamheden starten 1 april en duren naar verwachting t/m 14 juni 2019. De uitvoering vindt plaats in diverse fasen. Bewoners ontvangen nog een bewonersbrief van aannemer Bloem Civieltechniek BV met meer informatie over de fasering en de exacte data van de werkzaamheden in hun straat.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.