Gemeente Meerssen | Vacature Projectleider Infrastructuur (0,8 - 1 fte)

Nieuwsbericht Vacature Projectleider Infrastructuur (0,8 - 1 fte)

Gepubliceerd op: 29 november 2022 15:00

Vacature Projectleider infrastructuur
Wil jij meebouwen aan de toekomst van de Gemeente Meerssen?

Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een:

Projectleider Infrastructuur (0,8 - 1 fte)

Grootschalige projecten in goede banen leiden waarbij (integrale) samenwerking centraal staat!

Wat ga je doen?

Als projectleider Infrastructuur start en begeleid je grootschalige en gecombineerde projecten op het gebied van riolering voor het team Waterbeheer en onderhoudswerkzaamheden / reconstructies / nieuwe aanleg voor wat betreft de verhardingen voor het team Wegen en Verkeer. Hierbij betrek je (proactief) de nodige partijen en weet je telkens een goede belangenafweging te maken.

De werkzaamheden in hoofdlijnen:

 • Begeleiden van projecten (nog op te starten of reeds opgesteld door verschillende adviesbureaus) van idee/schetsontwerp tot en met uitvoering.
 • Bewaken van de voortgang en zorgdragen voor interne en externe communicatie. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de projectadministratie en rapportages en je zorgt voor bestuurlijke afstemming.
 • Informeren en betrekken van externe stakeholders, inwoners en ondernemers.
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt en vormgeven aan de participatie binnen de projecten.
 • Nauw samenwerken met de beleidsmedewerkers Waterbeheer, Wegen en Verkeer.
 • Meewerken aan het opstellen van de nieuwe beleidsinstrumenten in het kader van de Omgevingswet wat o.a. betreft de thema´s Infrastructuur, Verkeer en Parkeren.

Waar kom je te werken?

De gemeente Meerssen bestaat uit de woonkernen Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten en heeft ca. 19.000 inwoners en ruim 1.100 bedrijven die er ondernemen. Door het groene karakter, haar gunstige ligging en bereikbaarheid is de gemeente Meerssen een aantrekkelijke gemeente om te wonen én om te ondernemen.

De gemeente Meerssen kent drie afdelingen: Bedrijfsvoering, Ruimte en Samenleving. In totaal werken er ongeveer 130 medewerkers. Als resultaatgerichte organisatie biedt de gemeente Meerssen interessant en uitdagend werk dat bijdraagt aan de publieke zaak. Doordat het een kleine gemeente betreft zijn de lijnen kort en ben je bij een breed scala aan onderwerpen en ontwikkelingen binnen de gemeente betrokken. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing en er heerst onderling een loyale, collegiale en welwillende sfeer. In jouw functie krijg je alle support die nodig is om je te bekwamen in het vakgebied.

Dit ben jij:

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, met bij voorkeur enkele jaren ervaring in het werkveld van projectmanagement en/of infrastructurele projecten.
 • Aangezien je in deze functie een aansturende en adviserende rol hebt, waarbij je het aanspreekpunt bent voor diverse partijen, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een verbinder, waardoor je draagvlak weet te creëren bij zowel interne als externe betrokkenen.
 • Door jouw proactieve houding en projectmatige manier van werken weet jij concrete resultaten neer te zetten.
 • Het werken binnen een gemeente vraagt om een goede politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Jij bent je bewust van de omgeving waarin je werkt en je bent klant- en servicegericht.

Voor deze functie vereisen we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Wat biedt de gemeente Meerssen?

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de Cao gemeenten.

 • Salaris: Deze functie is ingedeeld in schaal 11 (max. € 5372,- op basis van een fulltime dienstverband, salarispeil per 1 april 2022). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, hierbij wordt eventueel een aanloopschaal toegepast.
 • IKB: Bovenop je salaris ontvang je 17,05% van het bruto jaarsalaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Dit kun je naar eigen wens inzetten, bijvoorbeeld om uit te betalen, extra vakantiedagen te kopen of belastingvrij een fiets aan te schaffen.
 • Arbeidsovereenkomst: In beginsel ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met proeftijd van 1 maand. Hierbij geldt de intentie om deze, bij goed functioneren, om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Invulling qua uren: 1 fte wil zeggen dat je feitelijk per week 40 uur werkt, waarvan je 36 uur betaald krijgt en 4 uur adv opbouwt, welke je weer kunt inzetten als verlof. Bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato verminderd.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals pensioenopbouw bij ABP, het flexibel indelen van de werkweek en diverse ontwikkelmogelijkheden op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak.
 • Hybride werken: ook na de Corona-crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Het beleid hiervoor is momenteel nog in ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Heb jij interesse in deze functie? We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en CV online via www.igom.nl in te dienen. Voor deze vacature geldt geen concrete sluitingsdatum, maar de vacature blijft open staan totdat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

De sollicitatieprocedure ziet er verder als volgt uit:

 • Het eerste gesprek dient als kennismaking. We gaan in op jouw motivatie, drijfveren, persoonlijkheid, kennis en kunde. Daarnaast vertellen wij meer over de inhoud van de functie, de afdeling, de bedrijfscultuur, enz. Zodoende krijg jij ook meer beeld van het werk en de werkomgeving.
 • Na een eerste kennismaking kan er tweede gesprek ingepland worden waarbij we dieper op zaken in gaan. Soms wordt hierbij een assessment ingezet of referenties opgevraagd.
 • Blijkt er na deze gesprekken een match te zijn, dan plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek in. Hopelijk mogen we je daarna verwelkomen als nieuwe collega!

Binnen de sollicitatieprocedure kan een online screening worden uitgevoerd (bijvoorbeeld via Google en/of social media).

Meer weten?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Frans Crijns (afdelingshoofd Ruimte) via 06-53237650. Met vragen over de sollicitatieprocedure kun je bij Sanne Dooper (corporate recruiter) via 06-46597963 terecht.

Kijk voor overige informatie op www.meerssen.nl