Gemeente Meerssen | Start VvE balie Energiek Heuvelland

Nieuwsbericht Start VvE balie Energiek Heuvelland

Gepubliceerd op: 08 augustus 2023 15:50

VvE Balie
Je bent appartementseigenaar en wilt je woning verduurzamen. Dan moet je het niet alleen aan de keukentafel eens worden over wat je gaat doen, maar ook aan de tafel van de ledenvergadering. Waar begin je met zo'n project? Hoe pak je het aan? Hoe krijg je je mede-eigenaren mee? Waar haal je het geld vandaan? Hoe doen andere VvE's dat?

In antwoord op deze en meer vragen en meer richten de 5 Heuvelland-gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals, Valkenburg de VvE balie Energiek Heuvelland op. Limburgse VvE's met Energie mag daar invulling aan geven. Op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober, gaan ze van start!
Wat kunnen de heuvellandse VvE's de komende 4 jaar verwachten? Bijna iedere maand is er een cursus, thema- of netwerkbijeenkomst waar bovenstaande onderwerpen behandeld worden.
• In de cursus behandelen ze de aanpak van een verduurzamingsproject in een VvE: zowel de technische als de juridische en financiële aspecten komen aan bod en daarnaast besteden we veel aandacht aan het werken aan draagvlak.
• Bij de themabijeenkomsten zoomen ze in op een bepaald onderwerp, zoals isoleren, subsidies en leningen en de 'Transitie Visie Warmte'.
• Bij de netwerkbijeenkomsten draait het om het leren van elkaar en het contact leggen met andere VvE's.

De bijeenkomsten vinden om en om in de vijf deelnemende gemeenten plaats, iedere keer met een ander onderwerp; zorg dus dat je erbij bent!
Heb je een vraag die je graag persoonlijk wilt bespreken? Of wil je op weg geholpen worden? Dan kun je je aanmelden voor een gesprek van ongeveer een uur met een van de onafhankelijke adviseurs op de 2e vrijdag van de maand.
Klik hier voor meer informatie over en aanmelding voor de bijeenkomsten. Oók voor de opening op 10 oktober om 19:00 uur.
Elk van deze bijeenkomsten staat open voor appartementseigenaren, VvE- bestuurders en -beheerders uit de Heuvelland-gemeenten en deelname is gratis.