Gemeente Meerssen | Gemeente Meerssen eert veteranen met Witte Anjerperkje

Nieuwsbericht Gemeente Meerssen eert veteranen met Witte Anjerperkje

Gepubliceerd op: 27 juni 2022 11:55

Witte Anjerperkje - groepsfoto onthulling 25 juni 2022
Op zaterdag 25 juni onthulde loco-burgemeester Wim Kemp samen met veteranen Nico Vroom, Klaas-Jacob Bakker en Gerard Bovens een Witte Anjerperkje bij station Meerssen. De witte anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. Sinds de realisatie van het eerste Witte Anjerperkje in 2019 hebben veel gemeenten het voorbeeld gevolgd. Gemeente Meerssen sluit hier graag bij aan. 

In hun toespraken onderstreepten veteraan Klaas-Jacob Bakker en loco-burgemeester Wim Kemp het belang van deze plek. In ons land zijn er 120.000 veteranen die ons land hebben gediend. Ongeveer 80 veteranen wonen in de gemeente Meerssen. Mensen die zich hebben ingezet voor vrijheid en vrede van ons allemaal. Het Witte Anjerperkje symboliseert die vrijheid en spreekt de verdiende erkenning en waardering uit naar onze veteranen. Loco-burgemeester Wim Kemp roept iedereen die dit perkje ziet op om even stil te staan bij alle oud-militairen uit het heden en het verleden, die hun leven op het spel hebben gezet voor de vrijheid in de wereld, en de vele militairen die dat nog steeds doen. 

De feestelijke onthulling werd muzikaal opgeluisterd door Harmonie en Drumband St. Agnes uit Bunde. Hun eerbetoon in de vorm van een prachtig uitgevoerd Wilhelmus leidde tot ontroering van de aanwezigen. Na de feestelijke onthulling van het Witte Anjerperkje was er een gezellige nazit bij Ontmoet Anna. In een video-boodschap sprak Pascal van der Voort als nationaal ambassadeur van de Witte Anjerperkjes zijn waardering uit voor dit initiatief van de gemeente Meerssen. Ook was er een bloemetje voor mevrouw Bakker, die op 25 juni haar verjaardag vierde. Zie verder het fotoverslag (fotografie Jean-Pierre Geusens | Focus22) op deze webpagina en de TV-reportage van lokale omroep MeerVandaag.  

videoboodschap 

Veteranen zijn alle (gewezen) militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden en vredesmissies in internationaal verband. Op de laatste zaterdag van juni wordt de landelijke Veteranendag gevierd. Dit keer was dat op zaterdag 25 juni. Het bloemenperkje is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. De witte anjer bloeit in de dagen voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag.

veteranendag.nl


Witte Anjerperkje Collage 1


Witte Anjerperkje collage 2

Witte Anjerperkje collage 3