Gemeente Meerssen | Buurtbus Gäöl in het zonnetje gezet

Nieuwsbericht Buurtbus Gäöl in het zonnetje gezet

Gepubliceerd op: 02 december 2022 07:45

ontbijt buurtbus
Buurtbus Gäöl bestaat vijf jaar en ondertussen staan er 500.000 kilometer op de teller. Reden voor de gemeente Meerssen om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Ze kozen zelf voor een gezellig ontbijt in het gemeentehuis.

Volop vrijwilligers

De buurtbus – lijn 797 - rijdt tussen Meerssen en Beek. Toen in 2017 Veolia besloot om de lijn op te heffen, pakten een groep vrijwilligers de buslijn op. Het was in het begin even puzzelen om het rooster rond te krijgen, maar inmiddels loopt het gesmeerd. Er is zelfs een wachtlijst met vrijwilligers.

Als een familie

Dagelijks maken ongeveer 75 reizigers gebruik van de buurtbus. De gemeente is ontzettend blij met het initiatief. Als deze bus er niet was, moesten mensen op zoek naar alternatief vervoer. De vrijwilligers kennen elkaar onderling, het lijkt wel een familiebedrijf. En ook de reizigers zijn vaak bekenden. Een gezellig praatje is zo gemaakt.

Samen

Toen het jubileum zich aandiende heeft de gemeente gevraagd hoe de vrijwilligers in het zonnetje gezet wilden worden. Door de diensten zien ze elkaar natuurlijk weinig. Daarom kozen ze voor een gezamenlijk ontbijt. In het gemeentehuis. Het was donderdagochtend 1 december dan ook een gezellig samenzijn. De burgemeester en wethouder Smeets en Molling kwamen even langs. De betrokkenheid en gedrevenheid van de vrijwilligers vulde de hele kantine.