Nieuwsbericht Ook met carnaval is BOB jouw held!

Publicatiedatum: 29 januari 2016 11.05 uur

CarnavalsBob campagne

Nog even en dan barst ook in Meerssen het carnavalsfeest weer los. Na maanden van voorpret kan het aftellen beginnen en mag jong en oud weer gaan genieten van dit kleurrijke feest. We zijn er samen verantwoordelijk voor dat carnaval voor iedereen een feest is én blijft.

CarnavalsBob campagne

Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Gezamenlijk streven we naar nul verkeersslachtoffers in de carnavalstijd. Op maandag 11 januari 2016 ging de CarnavalsBob campagne in Limburg van start.

Ben je Bob, zeg het hardop!

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de nationale Bob-campagne is verwoord in de slogan 'Ben je Bob, zeg het hardop! Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens carnaval, net als bij het uitgaan, al vooraf een Bob-afspraak maakt. En het werkt; het aandeel verkeersovertreders afkomstig uit horecagelegenheden daalt de laatste jaren.

Controles politie

Tijdens de carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met de welbekende Bob-sleutelhanger.

De gemeente Meerssen wenst u een veilige, kleurrijke en mooie carnaval toe!

Meer informatie

www.daarkunjemeethuiskomen.nl/bob/