Nieuwsbericht Ondernemersontbijt Sociaal Domein

Publicatiedatum: 13 oktober 2016 13.40 uur

Op donderdag 13 oktober organiseerde wethouder Berry van Rijswijk het eerste Ondernemersontbijt voor het Sociaal Domein bij Restaurant SamSam in Meerssen.

Berry van Rijswijk: "Er zijn nog altijd mensen die niet kunnen meedoen in de maatschappij en dat vind ik onacceptabel! Iedereen moet kansen krijgen en leren deze kansen te grijpen. Ik wil me hier samen met de Meerssense ondernemers sterk voor maken, zodat ook mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen."

De wethouder nodigde een groep van 20 ondernemers uit de gemeente Meerssen uit om in een informele setting kennis te maken en zijn passie te delen. De gemeente heeft hulp nodig van ondernemers om mogelijkheden te creëren voor de doelgroep. Maar ook ondernemers hebben er belang bij dat de burgers die aan de kant staan weer gaan meedoen.

Podium24

Tijdens de bijeenkomst maakte de wethouder van de gelegenheid gebruik om de ondernemers voor te stellen aan Podium24. Yvonne Hoogstraaten van Podium24 nam de toehoorders mee in de wereld van sociaal ondernemerschap en een inclusieve arbeidsmarkt. Met mooie praktijkvoorbeelden toonde zij aan hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de doelgroep die een achterstand heeft tot de arbeidsmarkt.

Yvonne Hoogstraaten: "Het is de kracht van een organisatie om talent optimaal te benutten. Door samen te werken, werken we aan de toekomst."

Netwerken

Na afloop van het Ondernemersontbijt was er voldoende gelegenheid om te netwerken. Het initiatief van de wethouder heeft geleid tot meer inzicht én antwoorden bij de genodigden. Er werden deze ochtend dan ook veel vervolgafspraken met Podium24 ingepland.

Het Ondernemersontbijt Sociaal Domein is zeker voor herhaling vatbaar.
Gemeente Meerssen maakt er samen met Podium24 graag werk van.