Nieuwsbericht Mini-estafette Meerssen - De week van Tom Weyenberg

Publicatiedatum: 02 juni 2016 13.35 uur

Op vrijdag 8 april gaf burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz samen met burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen het startsein voor de 'MINI'-estafette Meerssen. Tijdens de MINI-estafette mochten  drie inwoners van de gemeente Meerssen elk een week rondrijden in een spiksplinternieuwe MINI. Hiermee wilde burgemeester Clermonts-Aretz het innovatieve karakter van haar inwoners onder de aandacht brengen. De MINI werd verder één week gebruikt door het college van B&W van Meerssen (o.a. uitreiking koninklijke  onderscheidingen op Lintjesdag).

Winnaars mini-estafette Limburgse bestuurdersdag 2015


De week van Tom Weyenberg

Op 22 april is de 'Mini'-estafette Meerssen haar derde week ingegaan. Tom Weyenberg uit Geulle kreeg de sleutels overhandigd door wethouder Berry van Rijswijk. Bijzonder aan Tom van Weyenberg (60) is, dat hij van 2011 tot 2016 zelf werkzoekende was en door eigen initiatief én met hulp van de Sociale Dienst Maastricht Heuvelland bijzonder succesvol is uitgestroomd naar werk. Sinds 1 januari 2016 is hij namelijk projectleider bij Werkbank BV: een sociaal gedreven organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op innovatieve wijze bemiddelt naar werk.

Mini-estafette: Tom Weyenberg en wethouder Berry van Rijswijk

Tom Weyenberg en wethouder Berry van Rijswijk (sociale zaken/Participatiewet) met elkaar in gesprek over de moeilijke positie waarin mensen verkeren als ze hun baan verliezen

Mini-estafette: Berry van Rijswijk en Tom Weyebger kort voor vertrek

Voor vertrek nog even samen met de Mini op de foto (binnenplein bestuurscentrum Meerssen)

Eer
Tom Weyenberg voelde het als een echte eer om 'uitverkorene' te zijn voor de Mini-estafette Meerssen. "Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de kans om ruim een week in een luxe mini rond te toeren. Na de ontvangst in het bestuurscentrum door wethouder Berry van Rijswijk ben ik dan ook meteen op pad gegaan in ons mooie Zuid-Limburg."

Mini-estafette: Bezoek aan het Belgische Mechelen

Ook het prachtige Mechelen stond op het verlanglijstje voor een trip met de Mini. Tom Weyenberg: "Een mooie oude stad, wellicht vergelijkbaar met Brugge, maar dan kleinschaliger en minder toeristisch. Heel mooi: een echte aanrader!"

Mini-estafette: Bloesemroute

A
angezien de bloesem in volle bloei stond, besloot Tom Weyenberg om de route uit Bloesemgold te volgen: prachtige  landschappen en mooie kastelen!

Mini-estafette: Bezoek aan Deventer

Tom Weyenberg heeft in Deventer gestudeerd. Omdat hij daar sinds zijn studietijd nauwelijks meer is geweest, was dit zijn laatste bestemming met de Mini.

Tom Weyenberg: "De mini-estafette is een geweldig initiatief  waar ik met plezier op  terugkijk!"

Werkbank BV
Tom Weyenberg is projectleider bij Werkbank BV: een sociaal gedreven organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op innovatieve wijze bemiddelt naar werk. Meer weten? Ga naar www.werkbankbv.nl

 

 

Eerdere berichten