Nieuwsbericht Meldingen / klachten naar aanleiding van hevig noodweer

Publicatiedatum: 24 juni 2016 09.35 uur

Op donderdagavond 23 juni 2016 werd ook de gemeente Meerssen getroffen door een hevig noodweer. Als gevolg hiervan liepen straten, kelders en garages onder water, waaiden bomen om, braken takken van bomen en was er modderoverlast.

Veiligheid is nu de eerste prioriteit

De medewerkers Openbare Werken zijn op dit moment met alle beschikbare middelen bezig de openbare ruimte te controleren. Ze zorgen ervoor dat wegen weer begaanbaar worden, omgevallen bomen en afgebroken takken worden opgeruimd en wateroverlast in de openbare ruimte wordt verholpen. Poetsen en de straten netjes maken is van latere orde.

Meldingen/klachten openbare ruimte

Voor meldingen over wateroverlast in de openbare ruimte, omgevallen bomen, afgebroken takken, modderoverlast etc kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum:

telefoon 14 043

Let op: gezien de vele meldingen die binnenkomen als gevolg van het noodweer is het mogelijk dat u langer moet wachten. Wij vragen uw begrip hiervoor. We proberen u zo spoedig mogelijk te woord te staan.

Wateroverlast bij particuliere woningen en eigendommen

U kun ook de brandweer bellen. Echter: de brandweer concentreert zich nu in eerste instantie ook op de veiligheid (wateroverlast & bijv. elektriciteit).

Bij acuut gevaar / spoed: bel 1-1-2.
In niet-acute gevallen: bel 043-4006800.

Schademeldingen aan uw eigendommen

Voor schademeldingen aan uw eigendommen moet u contact op te nemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Ga naar 'Folder voorkomen wateroverlast'