Nieuwsbericht Gezocht: vrijwillige coaches voor zorgvrijwilligers

Publicatiedatum: 08 september 2016 15.30 uur

Steunpunt Mantelzorg Zuid biedt professionele ondersteuning aan mantelzorgers en zorgvrijwilligers, zodat zij hun zorgtaken kunnen vervullen, volhouden en zonder drempels kunnen deelnemen aan de samenleving. Een team betrokken zorgvrijwilligers zet zich wekelijks in om mantelzorgers te ondersteunen. De zorgvrijwilligers nemen op verzoek van de mantelzorger (en hulpvrager) de zorgtaken in de thuissituatie tijdelijk over. Ook bieden zij - wanneer er geen mantelzorger beschikbaar is - praktische hulp aan hulpvragers bij bezoek aan arts of specialist.

Steunpunt Mantelzorg

Vrijwillige coaches zetten zich in om deze vrijwilligers te ondersteunen. Een coach geeft de zorgvrijwilliger de benodigde persoonlijke aandacht en zorgt ervoor dat de vrijwilliger het beste uit zichzelf haalt in het zorgvrijwilligerswerk. Elke coach begeleidt een groep van maximaal 15 zorgvrijwilligers en werkt onder supervisie en verantwoordelijkheid van de coördinator intensieve vrijwilligerszorg.

Werkgebied: Maastricht, Meerssen, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Vaals (wordt in overleg bepaald)

Wij bieden:

  • Uitdagend vrijwilligerswerk
  • De mogelijkheid om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen
  • Deel uitmaken van een team
  • Vrijwilligerscontract en verzekering voor het vrijwilligerswerk
  • Begeleiding door de vrijwilligerscoördinatoren
  • Vergoeding per maand.

Iets voor u?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Steunpunt Mantelzorg Zuid
info@mantelzorgzuid.nl
tel. 043-3215046
www.mantelzorgzuid.nl