Nieuwsbericht Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Publicatiedatum: 24 november 2015 14.00 uur

De gemeente Meerssen en Sociale Dienst Pentasz Mergelland vinden uw gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede zorgverzekering. Om die reden hebben Pentasz en gemeente Meerssen met verzekeraar VGZ een unieke en zeer complete zorgverzekering samengesteld speciaal voor inwoners van de Pentasz gemeenten met een lager inkomen tot 150% van de bijstandsnorm: het VGZ Zuid-Limburgpakket (voorheen: IZA Cura Zuid-Limburg).

Logo Pentasz Mergelland

Maandbedrag

U betaalt met deze verzekering een maandelijkse premie van € 155,47 per maand. U krijgt hiervoor uw basisverzekering èn een aanvullende verzekering. En u krijgt een hoge vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen/lenzen en de tandarts.

Geen eigen risico

Uniek aan deze verzekering is dat u geen eigen risico heeft van € 385,00 per kalenderjaar. Dit bedrag is namelijk meeverzekerd in uw pakket. Zo weet u zeker dat u niet wordt geconfronteerd met extra kosten.

Eigen bijdragen meeverzekerd

Voor bepaalde zorg en hulpmiddelen bijvoorbeeld hoortoestellen, hospice en zittend ziekenvervoer moet u vanuit de basisverzekering een eigen bijdrage betalen. Met het VGZ Zuid-Limburgpakket hoeft u dat tot maximaal € 500,00 per jaar niet zelf te betalen.

Eigen bijdrage Wmo meeverzekerd

Ook de eigen bijdrage Wmo voor maatwerkvoorzieningen (zoals huishoudelijke hulp of begeleiding) is meeverzekerd tot een maximum van € 400,00 per jaar. Het betreft de eigen bijdrage welke u verschuldigd bent aan het CAK (Centraal administratie kantoor).

Tegemoetkoming aanvullende verzekering

Is uw inkomen niet hoger dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm en heeft u een aanvullende verzekering, dan kunt u bij uw gemeente nog een extra vergoeding aanvragen van € 100,00 per jaar. Meer informatie hierover vindt u op www.pentasz.nl.

Extra voordelen

Lopende machtigingen bij uw huidige zorgverzekeraar worden overgenomen.U hoeft geen rekeningen voor te schieten als u kiest voor een zorgaanbieder waar VGZ een overeenkomst mee heeft. Meer informatie hierover vindt u op de website www.vgz.nl/vergelijkenkies

Wilt u overstappen? Let op!

U kunt enkel bij het ingaan van het nieuwe jaar overstappen op een andere zorgverzekeraar! Wilt u in 2016 gebruik maken van het VGZ Zuid-Limburgpakket, dan moet u zich uiterlijk 31 december 2015 hiervoor hebben aangemeld. Wanneer u voor 31 december 2015 overstapt dan zegt VGZ uw bestaande zorgverzekering voor u op.

Aanmelden en informatie

U kunt zich nu al aanmelden voor de complete zorgverzekering van het VGZ Zuid-Limburgpakket. Kijk daarvoor op www.vgz.nl/zuidlimburg of neem telefonisch contact op met zorgverzekeraar VGZ via telefoon 0800 250 00 10. Regionale sociale dienst Pentasz Mergelland kan u helpen bij het afsluiten van het pakket. U kunt contact opnemen met Pentasz Mergelland via telefoon 043-8507100 of uw vast contactpersoon.