Nieuwsbericht Nieuwe brochure Armoedebeleid 'Heeft u weinig inkomen? Gemeente Meerssen helpt!'

Publicatiedatum: 20 september 2016 13.40 uur

Brochure armoedebeleid
Veel mensen kampen met financiële problemen of dreigen daarin terecht te komen. Gemeenten hebben een belangrijke rol in de aanpak en preventie van armoede- en schulden. Het armoedebeleid is een onderwerp waar veel waarde aan wordt gehecht binnen de gemeente Meerssen en waar we actief mee om gaan.

Er zijn momenteel diverse regelingen en voorzieningen ter ondersteuning van onze inwoners in een financieel krappe situatie. Naast de bekende regelingen, zoals Bijzondere Bijstand en Schuldhulpverlening, kent Meerssen ook nog enkele gemeentelijke regelingen, zoals de Participatieregeling en de Schoolkostenregeling.Onlangs is de gemeente Meerssen een samenwerking aangegaan met het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds, Stichting Leergeld en BeneFits; organisaties die mensen helpen om rond te komen met een laag inkomen.

Vernieuwde brochure

Deze regelingen en voorzieningen zijn niet altijd bij iedereen bekend. Zeker niet bij mensen waarvoor een financieel krappe situatie nieuw is. Daarom hebben we onze brochure 'Armoedebeleid' vernieuwd en aangevuld met de nieuwe regelingen. Door middel van de brochure 'Heeft u weinig inkomen? Gemeente Meerssen helpt!' informeren we onze inwoners over het armoedebeleid van de gemeente Meerssen.

Vragen?

Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen? In de brochure staan de contactgegevens van diverse organisaties waar u terecht kunt. U kunt ook contact opnemen met het gemeentelijk Klant Contact centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Brochure Armoedebeleid 'Weinig inkomen? Gemeente Meerssen helpt'

Folder & brochures