Gemeente Meerssen | Webinars over diverse thema's

Artikel Webinars over diverse thema's

Helaas is de informatiemarkt voor getroffenen van de wateroverlast afgelast, vanwege de oplopende coronabesmettingen. De gemeente Meerssen probeert de meest besproken thema's te bundelen in verschillende webinars. 

Webinar watersysteem Gemeente Meerssen

Webinar watersysteem
Op 29 juni en in juli werd Zuid-Limburg, maar ook delen van Duitsland en België, getroffen door enorme regenval. Door de grote hoeveelheid neerslag traden rivieren en beken buiten hun oevers met grote overstromingen tot gevolg. Ook grote delen van onze gemeente kregen hiermee te maken. Met onveilige situaties en enorme schade voor onze inwoners tot gevolg.

De vraag die steeds terug komt is hoe het watersysteem binnen de gemeente Meerssen er uit ziet, welke overheden waar voor verantwoordelijk zijn en welke maatregelen in de toekomst gerealiseerd kunnen worden om herhaling van een ramp van deze omvang te voorkomen. Vanuit de gemeente Meerssen zijn we hierover intensief in overleg met onze collega's van de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat.

Op dinsdag 14 december geeft wethouder waterbeheer Gerard IJff vanaf 19.00 uur tijdens een webinar uitleg over hoe het watersysteem in onze gemeente er uit ziet en welke rol de Grensmaas, het Julianakanaal, de Geul en alle andere grotere en kleinere beken daarbij spelen. U kunt zich hier aanmelden voor het webinar van 14 december

Webinar januari: antwoorden op vragen en knelpunten
Vervolgens willen we in januari 2022 een tweede webinar organiseren samen met onze partners (Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat). Hierin geven we dan antwoorden op gestelde vragen en op gesignaleerde knelpunten. De datum van dit webinar volgt nog. Wij houden u op de hoogte via onze gemeentelijke media.

Webinar WTS & Verzekeringen

Op dinsdag 30 november organiseerde de gemeente een webinar over de WTS & Verzekeringen. In dit webinar gaf ervaringsdeskundige Joop Kneepkens een algemeen beeld van situatie m.b.t. de verzekeringen en WTS. U kunt het hele webinar hieronder bekijken.

Link naar de webinar WTS & Verzekeringen

Bent u getroffene van de wateroverlast in juli en heeft u problemen met de afhandeling van uw schade bij uw verzekeraar? Is het niet duidelijk welke financiële tegemoetkomingen er zijn en op welke u recht heeft? Kunt u hulp gebruiken bij de schademelding WTS? Wilt u hiervoor graag in contact komen met de heer Joop Kneepkens? Stuur dan een e-mail aan wateroverlast@meerssen.nl.