Gemeente Meerssen | Webinar watersysteem Gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Webinar watersysteem Gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 09 december 2021 12:20

Webinar watersysteem

Op 29 juni en in juli werd Zuid-Limburg, maar ook delen van Duitsland en België, getroffen door enorme regenval. Door de grote hoeveelheid neerslag traden rivieren en beken buiten hun oevers met grote overstromingen tot gevolg. Ook grote delen van onze gemeente kregen hiermee te maken. Met onveilige situaties en enorme schade voor onze inwoners tot gevolg.

De vraag die steeds terug komt is hoe het watersysteem binnen de gemeente Meerssen er uit ziet, welke overheden waar voor verantwoordelijk zijn en welke maatregelen in de toekomst gerealiseerd kunnen worden om herhaling van een ramp van deze omvang te voorkomen. Vanuit de gemeente Meerssen zijn we hierover intensief in overleg met onze collega's van de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat.

Inhoud webinar dinsdag 14 december

Op dinsdag 14 december 2021 geeft wethouder waterbeheer Gerard IJff vanaf 19.00 uur een eerste webinar. Tijdens dit eerste webinar besteden we aandacht aan waar het water vandaan komt, worden feiten gegeven over de buien en de wateroverlast van afgelopen zomer, geven we uitleg per woonkern van de gemeente Meerssen en waar we als gemeente op dit moment mee bezig zijn.

Vervolg in januari

Tijdens een tweede webinar dat medio januari gepland staat, schuiven overige partijen (Rijkswaterstaat en Waterschap Limburg) aan om een uiteenzetting te doen over hun werkzaamheden en wat er in de toekomst gedaan wordt om een herhaling van de ramp te voorkomen. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

U kunt zich hier aanmelden voor het webinar van 14 december