Gemeente Meerssen | Vrijdag 5 mei - Onweersbuien (code geel)

Nieuwsbericht Vrijdag 5 mei - Onweersbuien (code geel)

Gepubliceerd op: 05 mei 2023 09:10

Code geel
Het KNMI heeft voor vanmiddag / vanavond code geel afgegeven voor het hele land. Vanmiddag ontstaan er in het hele land enkele onweersbuien (met uitzondering van het Waddengebied). Bij de buien zijn er windstoten mogelijk tot 60 km/uur. Daarnaast is er een kleine kans op hagel en kan er in korte tijd veel neerslag vallen. In het westen zullen de buien vanaf het einde van de middag verdwijnen, in het oosten zal dat vanaf halverwege de avond zijn. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder van de buien ondervinden.

We weten niet of en waar precies de buien gaan vallen, maar adviseren het weer goed in de gaten te houden. Neem waar nodig voorzorgsmaatregelen! 

Informatie, tips & adviezen

Kijk op www.wachtnietopwater.nlhoe je je kunt voorbereiden op mogelijke wateroverlast en wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Ook op www.meerssen.nl vind je tips & adviezenwat te doen tegen wateroverlast.

Waterstanden en neerslagverwachting

Via Waterbeeld Limburg ziet u in één opslag het overzicht van de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden. Op basis van vier kleuren zie je in welke fase we zitten en wat dit voor u betekent. Waterbeeld Limburg: www.waterschaplimburg.nl/waterbeeldU kunt ook de App Waterstanden Limburg downloaden via de App Store of Google Play Store.