Gemeente Meerssen | Update situatie Julianakanaal: geëvacueerde inwoners moeten zich voorbereiden om de nacht elders door te brengen

Nieuwsbericht Update situatie Julianakanaal: geëvacueerde inwoners moeten zich voorbereiden om de nacht elders door te brengen

Gepubliceerd op: 16 juli 2021 19:45

Inwoners van de geëvacueerde gebieden in Bunde, Brommelen, Geulle (beneden) en Voulwames moeten zich voorbereiden om de nacht elders door te brengen. Naar verwachting wordt pas middernacht duidelijk of zij naar huis kunnen of niet. Uit onderzoek blijkt dat het water dat bij Voulwames naar boven komt, maaswater is. Dit water komt onder de dijk in het Julianakanaal door naar boven.

Er zijn op dit moment bigbags en zandzakken geplaatst. Daarmee is de situatie voorlopig onder controle. Vanavond zal er een helikopter van de kustwacht met infraroodcamera's het gebied scannen om de stabiliteit van de hele dijk te controleren. De scans van de kustwacht worden gedeeld met Rijkswaterstaat die op basis daarvan bepaalt of de situatie veilig is of niet.

Naar verwachting is het resultaat hiervan pas rond middernacht bekend. Pas daarna wordt duidelijk of inwoners naar huis kunnen of niet. Meer informatie over het verblijf in opvanglocaties volgt zo snel mogelijk.

Woont u in het geëvacueerde gebied en blijft u toch in uw woning?

Geef dit dan svp door bij de gemeente Meerssen. Bel hiervoor 14 043 (kies optie 3)

Houd www.vrzl.nl in de gaten