Gemeente Meerssen | Uitnodiging webinar onderzoeksresultaten Deltares nav waterramp

Nieuwsbericht Uitnodiging webinar onderzoeksresultaten Deltares nav waterramp

Gepubliceerd op: 12 januari 2023 16:15

Webinar Deltares - luchtfoto waterramp Meerssen

Bericht van Waterschap Limburg en Provincie Limburg

Onderzoeksbureau Deltares presenteert donderdag 26 januari aanstaande tijdens een webinar de resultaten van de watersysteemanalyse voor de Geul, Geleenbeek en Roer. Je kunt dit webinar live volgen (of achteraf terugkijken).

Onderzoek Deltares

In juli 2021 zijn grote delen van Limburg getroffen door hevige wateroverlast. Deze waterramp riep veel vragen op. Waterschap Limburg en de Provincie Limburg hebben onderzoeksbureau Deltares de opdracht gegeven voor een feitelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van het hoogwater.

Het onderzoek is in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is in mei 2022 afgerond en was gericht op vier overstromingsgebieden. De resultaten zijn te vinden op: https://www.waterschaplimburg.nl/@7103/resultaten-case-studies-vier

De tweede fase van het onderzoek is net afgerond. Hierin is onderzoek gedaan naar de stroomgebieden van de Geul, Geleenbeek en Roer. Ook is gekeken welke mogelijke typen maatregelen er zijn om wateroverlast te beperken. De onderzoeken bieden de basis voor de aanpak voor de komende periode.

Presentatie onderzoeksresultaten tijdens een webinar

Op donderdag 26 januari van 11.00 tot 12.30 uur presenteert Deltares de onderzoeksresultaten tijdens een webinar. Je kunt de webinar is live volgen via een laptop, smartphone of pc en vragen stellen in de chat.

Aanmelden voor de webinar kan door te klikken op onderstaande link. Je ontvangt per e-mail een bevestiging en een link om in te loggen.

Aanmelden webinar

Terugkijken

Je kunt de webinar ook op een later moment terugkijken via de website van Waterschap Limburg en de Provincie Limburg. Ook vind je hier dan een aantal vragen en antwoorden over dit onderzoek, het volledige rapport en alle deelrapporten.