Gemeente Meerssen | Opruimen in volle gang

Nieuwsbericht Opruimen in volle gang

Gepubliceerd op: 18 juli 2021 17:35

Luchtfoto
Ook onze gemeente is de afgelopen dagen hard getroffen door de enorme wateroverlast. Naast overstroming van de Geul, de enorm hoge waterstand van de Maas werden we geconfronteerd met een lek onder de dijk van het Julianakanaal in Bunde. Als gevolg van de waterdruk op al deze plekken stonden (of staan nog deels) weilanden, straten, huizen onder water.

Medeleven & helpende handen

We leven enorm mee met iedereen die getroffen is. Brandweer, politie, defensie, Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat, de Veiligheidsregio, gemeente, aannemers, reinigingsdiensten en zoveel mensen en organisaties meer zijn al vele dagen dag en nacht in touw om mensen hulp te bieden.

Maar mensen helpen ook elkaar. We zien op veel plekken burgerinitiatieven ontstaan die getroffen bewoners de helpende hand bieden. Dat is hartverwarmend!

Het water zakt, maar nog niet iedereen naar huis

In een groot deel van het getroffen gebied zijn mensen naar huis gekeerd. Maar nog niet iedereen kan naar huis. In een deel van het gebied is nog wateroverlast en kunnen inwoners nog niet terug, omdat straten en/of huizen nog onder water staan. Hier werken de hulpdiensten, Waterschap Limburg, Rijkswaterstaat en gemeente hard om het waterpeil met pompen omlaag te brengen. Het water zakt langzaam. Mondjesmaat geven de hulpdiensten woningen vrij.

Opruimen & poetsen in volle gang

De gemeente is druk bezig met het reinigen en opruimen van de openbare ruimte. Straten, rioleringen, straatkolken etc maken we schoon. Puin en rommel worden opgepikt. Op diverse plekken in het getroffen gebied zijn containers geplaatst waar mensen hun rotzooi en puin als gevolg van de wateroverlast kwijt kunnen. En er volgen er nog meer. In de loop van de komende week halen we de zandzakken op die u kwijt wilt. Deze mag u gewoon aan de straat zetten.

Heeft u nog vragen of heeft u ergens hulp mee nodig?

Laat het ons weten! U kunt gewoon bellen met telefoonnummer 14 043. Buiten kantooruren en in het weekend krijgt u een bandje. Kies dan voor optie 3 en u wordt doorgeschakeld naar de Meldcentrale in Maastricht. Zij noteren alle vragen/meldingen en spelen deze door naar de juiste plek.

Begrip

Hulpdiensten, mensen van de gemeentelijke buitendienst en andere hulpverleningsorganisaties doen hun best om op zoveel mogelijk plekken hulp te bieden. Maar we kunnen helaas niet op alle plaatsen tegelijk zijn. We hopen dat u dat begrijpt en vooral ook elkaar probeert te helpen. Daar zijn we u zeer dankbaar voor.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.meerssen.nl/wateroverlast. Hier vindt u alle actuele nieuwsberichten, veel gestelde vragen en antwoorden, een overzicht van tips & adviezen en waar u terecht kunt voor hulp.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte!