Gemeente Meerssen | Noodkreet per flessenpost - help getroffenen waterramp Meerssen!

Nieuwsbericht Noodkreet per flessenpost - help getroffenen waterramp Meerssen!

Gepubliceerd op: 31 januari 2023 15:25

In juli 2021 werden 1.500 huishoudens in de gemeente Meerssen getroffen door de waterramp. De schade is nog steeds groot. Veel getroffenen hebben onvoldoende financiële middelen voor herstel. De Tweede Kamer heeft eerder een motie aangenomen (ingediend door mevrouw Mutluer c.s.) over het van toepassing verklaren van de Wts (Wet tegemoetkoming schade bij rampen) voor gevallen waarin de schadeuitkering van de verzekeraar achterblijft. De ministerraad gaf echter aan de motie onuitvoerbaar te vinden. Op woensdag 1 februari vergadert de Tweede Kamercommissie Justitie en Veiligheid over de verdere afwikkeling van de schade. De vergadering wordt bijgewoond door een Meerssense delegatie van bewoners en gemeentebestuurders. Zij brengen hun boodschap over per flessenpost (PDF).  

Flessenpost - Noodkreet

Wethouder Vanessa de Rond (waterbeheer) brengt de boodschap van de getroffen inwoners over per flessenpost 

De boodschap luidt als volgt: 

Aan: MINISTERRAAD

Betreft: NOODKREET GEDUPEERDEN WATERRAMP

Beste minister-president Mark Rutte, minister van Justitie & Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius, minister van Infrastructuur en waterstaat Mark Halbers, collega-ministers,

In juli 2021 werden 1.500 huishoudens in de gemeente Meerssen getroffen door de waterramp. De schade is nog steeds groot. Vooral omdat veel getroffenen over onvoldoende financiële middelen beschikken voor herstel. 

Help Meerssen! Help onze inwoners! Beloofd is beloofd ! ! !

Daarmee maakt u voor onze getroffen inwoners het leven weer draaglijk en kunnen ze eindelijk starten met het verwerken van deze ingrijpende gebeurtenis.

Wij vertrouwen erop dat u onze noodkreet hoort. 

Namens de getroffen inwoners:
het gemeentebestuur van Meerssen

Livestream debat

Op woensdag 1 februari kunt u hier het debat volgen van de Tweede Kamercommissie Justitie en Veiligheid 

L1 Limburg Centraal

Wethouder Vanessa de Rond is woensdagavond tafelgast bij L1 TV-programma 'Limburg Centraal' (17.30 uur).