Gemeente Meerssen | Naar Den Haag voor rondetafelgesprek afhandeling schade waterramp

Nieuwsbericht Naar Den Haag voor rondetafelgesprek afhandeling schade waterramp

Gepubliceerd op: 19 januari 2023 16:15

Rondetafelgesprek Den Haag
Wethouder Vanessa de Rond is vandaag samen met Marian van Brakel en Kris Förster uit Geulle en projectleider nafase waterramp Dwight Brabant naar Den Haag gereisd. Ze namen hier deel aan een rondetafelgesprek met leden van de Tweede Kamer over de afwikkeling van de schade van de waterramp.

Tijdens het gesprek vertelden beide inwoners en de wethouder over de impact die de waterramp op getroffen inwoners in onze gemeenschap had, zowel materieel als psychisch. En dat veel inwoners met financiële problemen blijven zitten, omdat de vergoeding uit de WTS niet zo ruimhartig bleek te zijn als eerder werd beloofd. Wethouder De Rond drong dan ook aan op een aanvullende financiële tegemoetkoming voor de getroffen inwoners.   

Wethouder Vanessa de Rond: "Ik ben blij dat we de kans kregen de noodzaak nog een keer aan te geven bij de Tweede Kamerleden. De inbreng vanuit andere deelnemers aan het gesprek (MKB Limburg, verzekeraars en RVO) sloot goed aan op ons beeld dat ondernemers en inwoners onvoldoende geholpen zijn met de huidige WTS-regeling en de oproep om een dergelijke crisis dicht bij de burger op te pakken ... met maatwerk. Lessen voor de toekomst!"

Rondetafelgesprek terugkijken

Je kunt hier het rondetafelgesprek terugkijken

Kamerdebat 1 februari

Op 1 februari is het Kamerdebat over de afwikkeling van de schade van de watersnoodramp. Ook hierbij zal het college van burgemeester en wethouders als toehoorder aanwezig zijn. Ook een aantal raadsleden en inwoners gaat dan mee. 

Brief bewoners en college van B&W

Ter voorbereiding op het rondetafelgesprek stuurden bewoners en het college van burgemeester en wethouders brieven aan de Tweede Kamer: 

Kun je deze pdf-bestanden niet lezen? Neem dan contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.