Gemeente Meerssen | Hevige regenval leidt mogelijk ook tot hoge waterstanden!

Nieuwsbericht Hevige regenval leidt mogelijk ook tot hoge waterstanden!

Gepubliceerd op: 13 juli 2021 12:15

Er wordt vandaag en de komende dagen veel regen verwacht. Dit kan zorgen voor hoge waterstanden in de Maas, de zijrivieren en andere beken in heel Limburg. Mogelijk leiden deze hoge waterstanden ook tot het onderlopen van de uiterwaarden.

We vragen iedereen die (recreatief) gebruikt maakt van de uiterwaarden om alert te zijn en informatie over de waterstanden te volgen. Ook voor watersporters die op rivieren, plassen of in havens verblijven geldt de oproep om alert te zijn zodat zij niet verrast worden door een plotselinge stijging van het water.

Houd de actuele weersverwachtingen en waterstanden steeds in de gaten. Raadpleeg voor het weer www.knmi.nl. De waterstanden van de Maas kun je vinden op www.waterinfo.nl. De waterstanden in de zijrivieren en beken in Limburg vind je op www.waterstandlimburg.nl. En tips over wat je zelf kunt doen tegen wateroverlast vind je op www.wachtnietopwater.nl.

Mocht de regenval en/of het hoogwater leiden tot acute situaties, dan kun je meer informatie vinden op www.vrzl.nl (Veiligheidsregio Zuid-Limburg).

Lees ook ...