Gemeente Meerssen | Herdenking één jaar na de Waterramp

Nieuwsbericht Herdenking één jaar na de Waterramp

Gepubliceerd op: 18 juli 2022 15:50

Herdenkingsmonument Waterramp
Een jaar geleden werden grote delen van de gemeente Meerssen getroffen door een waterramp van ongekende omvang. De impact was (en is nog steeds) enorm. Vandaag, een jaar verder stonden we samen stil bij deze waterramp tijdens een herdenking in Westbroek Geulle. Zo'n 200 mensen woonden de indrukwekkende bijeenkomst bij.

Na de toespraak van onze burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz onthulde zij samen met wethouder Waterbeheer Vanessa de Rond, Bestuurder van het Waterschap Josette Van Wersch, aanwezige brandweer & politie en vrijwilligers van Bergse Kracht een herdenkingsmonument. Een Maaskei met plaquette met daarop het hoogste waterpeil staat van de ramp (1.23 m) en de tekst: In juli 2021 werden grote gebieden in de gemeente Meerssen als gevolg van hevige regenbuien getroffen door zware overstromingen met enorme schade en onzekerheid maar ook grote saamhorigheid als gevolg. Samen zijn we sterk.

Herdenking waterramp - Toespraak burgemeester
Toespraak van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.

Herdenking Waterramp - Onthulling monument
Het herdenkingsmonument wordt onthuld.

Herdenking Waterramp - onthulling monument

Herdenking Waterramp - Buurtnetwerk
Het monument is een initiatief van buurtnetwerk Geulle.

Herdenking waterramp - een toast

Herdenking waterramp - Een toast
Een toast: Samen zijn we sterk!

Tijdens bijeenkomst reikte de burgemeester tevens een cheque uit aan Stichting Bergse Kracht voor hun geweldige hulp tijdens en na de waterramp.

Herdenking Waterramp - Cheque voor Bergse Kracht

De prachtige muzikale omlijsting van de bijeenkomst was in handen van Fanfare Sint Martinus en Harmonie Sint Caecilia uit Geulle.

Herdenking Waterramp - Harmonie en fanfare

Ook op andere plaatsen in onze gemeente kwamen buurtbewoners bijeen om samen te zijn één jaar na de Waterramp. Buurtbewoners van Tussen de Bruggen organiseerden bijv. een buurtbarbecue. Ook daar bracht onze burgemeester een bezoek aan.

Herdenking Waterramp - Tussen de Bruggen

Herdenking waterramp - Tussen de Bruggen

Foto's: Aron Nijs fotografie

College van B&W
Het college van Burgemeester en Wethouders bij het Herdenkingsmonument