Gemeente Meerssen | Een jaar nadat het water kwam ... Herdenking Waterramp

Nieuwsbericht Een jaar nadat het water kwam ... Herdenking Waterramp

Gepubliceerd op: 14 juli 2022 14:50

Herdenking Waterramp
Een jaar geleden werden grote delen van de gemeente Meerssen getroffen door een waterramp van ongekende omvang. Dagenlang regende het onafgebroken. Het waterpeil van de Maas en de Geul enorm. De Geul trad buiten zijn oevers. Huizen, bedrijven, straten, weilanden liepen onder water. Vele inwoners moesten huis en haard verlaten en een veilig onderkomen elders zoeken. De impact was (en is nog steeds) enorm... Een jaar later denken we hier allemaal aan terug, komen herinneringen en gevoelens uit die dagen en de tijd erna boven. Onwerkelijke beelden die voor altijd in ons geheugen zijn gegrift.

Samen herdenken

Een jaar na de ramp staan we samen bij stil bij deze waterramp tijdens een herdenking op vrijdag 15 juli 2022 van 19.00-20.00 uur in Westbroek Geulle. Bij deze gelegenheid wordt tevens een herdenkingsmonument onthuld. Wij heten u van harte welkom.

De herdenking vindt plaats ter hoogte van huisnummer 46. Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. U kunt fietsen parkeren op de Kampweg. Komt u toch met de auto, dan kunt u deze parkeren op de parkeerplaats van VV Geulsche Boys aan de Andreas Sauerlaan.