Terug
Snelzoeken

Artikel Tweede Kamerverkiezingen 2021

verkiezingen
Op 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Op deze pagina delen we alle actuele informatie.

Tijdelijk in het buitenland?

Ben je tijdens de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer tijdelijk in het buitenland, maar sta je in een Nederlandse gemeente ingeschreven. Je kunt jouw stem laten uitbrengen via een volmacht.

Briefstemmen
Je kunt ook ervoor kiezen jouw stem uit te brengen door middel van briefstemmen. Kies je voor deze mogelijkheid dan moet je hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente Den Haag. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de website van de gemeente Den Haag.

Woont u in het buitenland?
Dan kunt u stemmen per brief. U moet zich dan registreren bij de gemeente Den Haag. Dit kan tot en met 3 februari 2021.

Afleggen ondersteuningsverklaringen

Partijen die nog niet in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, moeten voor elke kieskring waarin zij aan de Tweede Kamerverkiezing willen meedoen, 30 verklaringen van kiezers inleveren, waaruit blijkt dat deze kiezers deelname van de betreffende partij aan de Tweede Kamerverkiezing steunen. Het afleggen van een ondersteuningsverklaring door een kiezer kan van 4 januari t/m 1 februari 2021 van maandag t/m donderdag in het gemeentehuis Meerssen, Markt 50, 6231 LS Meerssen. Wij verzoeken kiezers zoveel mogelijk van tevoren een afspraak te maken. Bel voor het maken van een afspraak naar 14 043.

Komt u zonder afspraak? Dan wordt u ook geholpen, maar dan kan het zijn dat u langer moet wachten voordat wij u te woord kunnen staan.

Verkiezingen - Kom werken bij 't stembureau
Kom ook werken bij het Stembureau 

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvang je een vergoeding van je gemeente.

Meer weten? Kijk eens op www.elkestemtelt.nl.

Wil je je aanmelden? 
Ben je 18 jaar of ouder en heb je interesse? Stuur dan een mailtje met je naam en adres aan verkiezingen@meerssen.nl.   

Let op! Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen, zodat iedereen veilig kan werken. Wij maken onder andere gebruik van gezichtsbescherming, handschoenen, kuchschermen en desinfectiemiddelen.


Nieuwsberichten

Verkiezingen - publiciteit in de openbare ruimte