Gemeente Meerssen | Werkzaamheden Klinkenberg, Witte Hoek en Eburonenpark Rothem

Nieuwsbericht Werkzaamheden Klinkenberg, Witte Hoek en Eburonenpark Rothem

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020 12:35

Op maandag 19 oktober start BLM Wegenbouw in opdracht van de Gemeente Meerssen met de herinrichting van de Klinkenberg en de omgeving De Witte hoek. Naast wegwerkzaamheden vernieuwen we ook het Eburonenpark aan de Klinkenberg en het plein aan de Eburonenstraat. 

Project Klinkenberg, de Witte Hoek en Eburonenpark

De Klinkenberg wordt in de nieuwe situatie als herkenbare doorgaande route opnieuw ingericht. Parallel aan de herinrichting van de Klinkenberg richten we ook het voormalig busstation 'De Witte hoek' opnieuw in. Ook het Eburonenpark aan de Klinkenberg krijgt een nieuwe inrichting waarbij we nieuwe beplanting en bomen aanbrengen. Verder leggen we nieuwe verhardingen aan waardoor de bereikbaarheid van het park wordt vergroot. Na afronding van de werkzaamheden in het park, worden er speelvoorzieningen geplaatst. Het plein aan de Eburonenstraat knappen we op en voorzien we van nieuwe materialen en beplanting. We leggen hier onder andere parkeerplaatsen aan en planten leibomen.

Rothem werkgebied

Fasering

Het gehele werk neemt ca. 5 maanden in beslag verdeeld over 5 fases.

Fase 1: Klinkenberg (deel 1) - duurt van 19 oktober tot begin december 2020
Fase 2: Eburonenpark - duurt van begin november tot medio december 2020
Fase 3: Plein Eburonenstraat - duurt van eind november tot medio december 2020
Fase 4: Klinkenberg (deel 2) - duurt van begin januari tot medio februari 2021
Fase 5: De Witte Hoek - duurt van begin februari tot eind maart 2021

* De planning is onderhevig aan weer, en onverwachte omstandigheden.

Bereikbaarheid

Doorgaand verkeer op de Klinkenberg is in fase 1 en 4 niet mogelijk. De weg wordt dan afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen via het trottoir of een tijdelijk pad van loopschotten het werk passeren. Aanwonenden kunnen te voet en per fiets hun woning bereiken. Bereikbaarheid voor leveranties en afnemers bij bedrijven wordt persoonlijk afgestemd. BLM biedt waar mogelijk maatwerk aan, neem hiervoor contact op met Christian Reuls van BLM.

Informatie

Christian Reuls, contactpersoon BLM Wegenbouw. E-mail: c.reuls@blmwegenbouw.nl. Telefoon: 06-8398 3728. Of bel ons gemeentelijke Klant Contact Centrum, tel. 14 043. Onze medewerkers helpen u graag verder.