Gemeente Meerssen | Start werkzaamheden Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Nieuwsbericht Start werkzaamheden Pastoor van Eijsstraat Ulestraten

Gepubliceerd op: 05 november 2021 09:00

werk in uitvoering
De Pastoor van Eijsstraat in Ulestraten ondergaat een herinrichting. De maximumsnelheid in de straat wordt 30 km/u. Daarnaast leggen we een nieuw regenwaterriool aan 
voor de afvoer van regenwater vanuit de toekomstige regenwaterbuffer aan de Daniëlsteeg.

In fases

Om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden in fases plaats. De voortgang van het werk is afhankelijk van het weer en de ondergrondse omstandigheden. We streven ernaar de werkzaamheden vóór eind december 2021 klaar te hebben.

In het gedeelte Pastoor van Eijsstraat met de huisnummers 3 t/m 20 voeren we gedurende het project kleinschalige werkzaamheden uit. Dit gedeelte van de Pastoor van Eijsstraat blijft voor aanwonenden eenvoudig bereikbaar.

Fase 1 – Kruispunt Langs de Gewannen

Het kruispunt Burgemeester Visschersstraat - Langs de Gewannen - Pastoor van Eijsstraat richten we opnieuw in. De voorbereidende werkzaamheden starten in week 45. Vanaf maandag 15 november (week 46) is het kruispunt inclusief de Pastoor van Eijsstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Fase 1 duurt ongeveer twee weken.

Fase 2 – Pastoor van Eijsstraat

Aansluitend aan fase 1 realiseren we de nieuwe inrichting van de Pastoor van Eijsstraat. Het betreft dan het gedeelte vanaf het kruispunt Langs de Gewannen tot aan de komgrens, nabij het voetbalveld (huisnummer 22 tot voorbij huisnummer 30). Kruispunt Langs de Gewannen is tijdens fase 2 niet bereikbaar voor (auto)verkeer. Fase 2 duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

Fase 3 – Kruispunt Langs de Gewannen en Pastoor van Eijsstraat

In de afrondende fase van dit project asfalteren we fase 1 en 2. De weg is dan afgesloten voor alle verkeer vanaf het kruispunt Langs de Gewannen tot en met de komgrens. De komgrens wordt ook tijdens fase 3 vernieuwd. Fase 3 duurt ongeveer 2 weken.

Grootschalige omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden is geen doorgaand verkeer mogelijk via de Pastoor van Eijsstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via een grootschalige omleidingsroute. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden. De kruispunten Dorpstraat en Pastoor Halmansstraat maken géén deel uit van deze fase en zijn te allen tijde bereikbaar vanuit Ulestraten.

Arriva personenvervoer

De buslijn van Arriva rijdt tijdens fase 1 en 2 van de werkzaamheden gewoon via Langs de Gewannen. In fase 3 wordt de bus omgeleid. 

Meer projectinformatie

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Actualiteiten ontvangt u eenvoudig via de gratis BLM Wegenbouw App. Bij vragen kunt u contact opnemen met BLM Wegenbouw: Christian Reuls, e-mail: c.reuls@blmwegenbouw.nl. Telefoon 06-8398 3728. Of kijk op de projectpagina op deze website