Nieuwsbericht Grootschalige spoorvernieuwing tussen Maastricht en Sittard

Gepubliceerd op: 22 april 2020 11:30

prorail
Nederland beleeft een ingrijpende periode door het coronavirus. Tegelijkertijd gaat het werk aan het spoor door en willen we u graag informeren over de werkzaamheden die binnenkort door ProRail worden uitgevoerd.

Spoorvernieuwing 

Van 1 mei tot en met 11 mei gaat ProRail op diverse locaties werken aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. Ze vernieuwen in deze periode de dwarsligger en de ballast (spoorgrind) vanaf de overweg Roggeveldstraat in Bunde tot net voorbij station Beek-Elsloo. Dit doen ze met een ombouwtrein die de oude dwarsliggers weghaalt en de nieuwe dwarsliggers terugplaatst. Daarnaast wordt de overweg Roggeveldstraat in Bunde vernieuwd en richt ProRail diverse locaties depots (opslaglocaties) in. Tijdens de werkzaamheden kan hinder worden ondervonden van de machines die ze inzetten en de bouwverlichting.

Overzicht van de werkzaamheden

 • Bunde tot Beek-Elsloo: Vanaf overweg Roggeveldstraat in Bunde tot net voorbij station Beek-Elsloo
  Van vrijdag 1 mei (23.00 uur) tot en met maandag 11 mei (05.00 uur), continue werkzaamheden
  Vernieuwen ballast en dwarsliggers vanaf de overweg Roggeveldstraat in Bunde tot net ten noorden van station Beek-Elsloo
 • Bunde: Overweg Roggeveldstraat in Bunde
  Van zaterdag 2 mei (01.00 uur) tot en met maandag 11 mei (05.00 uur), continue werkzaamheden
  Vervangen spoorstaven in de overweg Roggeveldstraat
 • Elsloo: Fietsoverpad Veestraat-Spoorstraat
  Van vrijdag 1 mei (23.00 uur) tot en met maandag 11 mei (05.00 uur), continue werkzaamheden
  Vernieuwen ballast en dwarsliggers
 • Maastricht: Industrieterrein Beatrixhaven ter hoogte van bedrijventerrein aan de Sleperweg in Maastricht
  Van zaterdag 2 mei (23.00 uur) tot en met zaterdag 9 mei (07.00 uur)
  Aan- en afvoeren ballast

Overwegen tijdelijk afgesloten

Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden.

 • Bunde: overweg Roggeveldstraat
  Van vrijdag 1 mei (23.00 uur) tot en met maandag 11 mei (05.00 uur), afgesloten voor al het verkeer
 • Elsloo: Fietsoverpad Veestraat-Spoorstraat
  Van vrijdag 1 mei (23.00 uur) tot en met maandag 11 mei (05.00 uur), afgesloten voor al het verkeer
 • Beek: overweg Steinderweg-Stationsstraat
  Van zondag 3 mei (07.00 uur) tot en met maandag 11 mei (05.00 uur), afgesloten voor al het verkeer
 • Maastricht: overwegen Weert
  Van zaterdag 2 mei (23.00 uur) tot en met zaterdag 9 mei (07.00 uur), afgesloten voor al het verkeer

Opslag van materiaal

Tijdens de werkzaamheden slaat ProRail bouwmaterialen op in verschillende depots. Na afloop van de werkzaamheden brengen we het terrein weer terug in de oude staat.

 • Bunde: aan de zuidzijde van station Bunde wordt een depot ingericht op ProRail terrein. Ze slaan hier bouwmaterialen op.
 • Elsloo: ter hoogte van Terhagen in Elsoo wordt een depot ingericht op ProRail terrein en langs de weg. Hier worden containers met materiaal opgeslagen en keten voor het personeel geplaatst. Tevens wordt er een depot ingericht ten noord-oosten van station Beek-Elsloo op ProRail terrein. Hier worden ballast en dwarsliggers aan- en afgevoerd. 
 • Maastricht: op het bedrijventerrein aan de Sleperweg in Maastricht wordt een depot ingericht. ProRail slaat hier bouwmaterialen op.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292 (€0,90 per minuut). Momenteel adviseren wij u vanwege Covid19 alleen te reizen met het openbaar vervoer wanneer dit noodzakelijk is.

Waarom werkt ProRail 's nachts?

ProRail werkt vaak 's nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. Ze begrijpen echter dat dit voor u vervelend kan zijn. Daarom proberen hun mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Spoorwerk in uw buurt

Sinds kort kunt u op www.prorail.nl/spoorwerk zien wanneer wij in uw buurt werken. Ook kunt u een automatische mail ontvangen wanneer wij bij u aan het werk gaan. Ga hiervoor naar https://mijnprorail.prorail.nl om u voor deze e-mailservice aan te melden.

Protocol Samen veilig doorwerken

Bij de spoorwerkzaamheden volgen de aannemers van ProRail het protocol 'Samen veilig doorwerken' dat door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de bouw- en technieksector is vastgesteld. ProRail is voortdurend in gesprek met spooraannemers om te kijken hoe de werkzaamheden aan het spoor zoveel mogelijk en zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Daarbij kijken ze samen naar de inzet van personeel, aanvoer van materieel en de tijdige levering van desinfecterende en hygiënische middelen.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ProRail op. U kunt hen bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.