Gemeente Meerssen | De Schoonmonitor app

Artikel De Schoonmonitor app

schoonmonitor app
De gemeente Meerssen zet zich graag in voor een schonere leefomgeving. Dat kan zij echter niet zonder de hulp van haar inwoners. Een half jaar geleden is Meerssen begonnen met de Schoonmonitor-app. Via deze app kunnen alle inwoners van Meerssen hun mening geven over de schoonheidsgraad van de openbare ruimte in de gemeente. Samen maken we de gemeente Meerssen nog schoner.

Hoe werkt het?

De Schoonmonitor is een app voor op uw smartphone. Deze is geheel gratis te downloaden in de App store voor IOS en Google Play Store voor Android. Via de Schoonmonitor-app krijgt u maandelijks een aantal vragen over hoe schoon u uw omgeving vindt. U kunt ook een foto maken van de situatie en uploaden. Het geven van uw mening in de Schoonmonitor-app is kost u twee minuten per maand. Het is dus geen meldingen-app, maar een manier om continu uw mening te geven over uw leefomgeving.

Schoonmonitor beoordeel

Wat wordt er met de resultaten gedaan?

De gemeente kan dankzij de deelnemende inwoners zien hoe er door hen gekeken wordt naar de openbare ruimte. Zo is beter te zien waar ruimte is voor verbetering. Het beheer, onderhoud en reiniging van de openbare ruimte kan daardoor beter worden afgestemd op de beleving van de inwoners van Uden. Daarnaast zal de deelnemer ook terugkoppelingen ontvangen van de gemeente over de huidige statistieken. Hierbij krijgen de deelnemers niet alleen inzicht in de observaties die de gemeente ontvangt maar ook feedback van de gemeente over de beoordelingen van de inwoners. Zo worden de deelnemers nog beter op de hoogte gehouden van nieuws rondom een schonere leefomgeving.

Uw antwoorden leveren nog meer op!

Door elke maand uw mening te geven, spaart u met uw eigen digitale stempelkaart voor aantrekkelijke beloningen. Na 4 maanden uw observaties in te vullen via de app, heeft u al een volle spaarkaart. Een mooi extraatje voor uw bijdrage!

Schoonmonitor spaar

Hoe zet ik de Schoonmonitor op mijn mobiel?

Stap 1: Download de Schoonmonitor in de App store voor IOS en Google Play Store voor Android door op de link/logo te klikken. Of gebruik de camera van uw telefoon om de QR-code te scannen. U wordt dan direct doorgezet naar de pagina om de Schoonmonitor te downloaden.
Stap 2: Registreer uw gegevens in de app.
Stap 3: Start met uw eerste monitor.

Schoonmonitor QR