Gemeente Meerssen | Revitalisering Rothem

Artikel Revitalisering Rothem

Speeltoestellen Eburonenpark nog niet gebruiken!

Op dit moment zijn we nog druk bezig met het realiseren van een speelterrein bij het Eburonenpark in Rothem. De speeltoestellen worden nog geplaatst of ze staan er wellicht net. Deze kunnen echter nog niet gebruikt worden!

Let op! Speeltoestellen nog niet gebruiken. De speeltoestellen moeten echter allemaal nog gekeurd / gecertificeerd worden en zijn nog niet allemaal voorzien van een valdempende ondergrond. We raden dan ook met klem af om al op de toestellen te spelen. Gebruik is op eigen risico. Tijdelijk bordjes wijzen hierop.

Zodra de speeltoestellen gekeurd/gecertificeerd zijn, verwijderen we de bordjes en kunnen de speeltoestellen veilig gebruikt worden.

-------

Afgelopen maanden werkte BLM Wegenbouw aan fase 1 en 2 van het project Klinkenberg, Witte Hoek en Eburonenpark in Rothem. Fase 1 betrof het gedeelte vanaf de rotonde Witte Hoek tot voorbij de Kuilenstraat. Deze fase is inmiddels klaar en weer open voor verkeer. Ook het Eburonenpark heeft inmiddels ook zijn nieuwe vorm gekregen. Op dit moment planten we hier nog het groen aan. Het nieuwe park blijft nog even afgesloten tot ook de speeltoestellen zijn geïnstalleerd. Pas daarna kan het Eburonenpark veilig worden opengesteld.

Klinkenberg

Fase 3: Pleintje Eburonenstraat

Op woensdag 6 januari start BLM met de werkzaamheden aan het pleintje aan de Eburonenstraat. De aannemer breek de gehele verharding op tussen de portiekflats aan het pleintje. De woningen aan het plein zijn bereikbaar via de achterzijde. BLM maakt met loopschotten een tijdelijk pad naar de voordeuren en brievenbussen. De werkzaamheden nemen ca. twee maanden in beslag. Eind februari is het pleintje aan de Eburonenstraat klaar.

Fase 4: Klinkenberg

De werkzaamheden aan de Klinkenberg zijn opgeknipt in twee fases. Het eerste deel vanaf de rotonde tot voorbij de Kuilenstraat is inmiddels klaar. In het nieuwe jaar starten we met de werkzaamheden aan het tweede gedeelte vanaf de Kuilenstraat tot voorbij de Kerkweg.

Tijdens deze werkzaamheden is geen autoverkeer mogelijk in dit werkvak. Doorgaand verkeer leiden we met borden om via Meerssen. Fietsverkeer en lokaal bestemmingsverkeer kan Rothem bereiken via de Kuilenstraat en Holstraat. Aanwonenden kunnen te voet en per fiets de woning bereiken over het trottoir of een tijdelijk pad van loopschotten.

Fase 5: De Witte Hoek

Vanaf 18 januari start BLM met de herinrichting van De Witte Hoek. De carpoolparkeerplaats tussen de Klinkenberg en de Emmaweg is als eerste aan de beurt. Vanaf 18 januari wordt dit gedeelte van de parkeerplaats afgesloten. De werkzaamheden aan De Witte Hoek voeren we in fasen uit. We proberen de Emmaweg zolang mogelijk bereikbaar te houden.

Buslijn Arriva

In de periode 19 december t/m 3 januari wordt er niet gewerkt. De Arriva lijnbus rijdt dan tijdelijk weer de reguliere route via de Klinkenberg. Vanaf 4 januari is de Klinkenberg opnieuw afgesloten en rijdt de bus weer via de Maastrichterweg/Proost de Beaufortstraat. De bushalten ter plaatse van de Klinkenberg en Tussen de Bruggen zijn dan weer tijdelijk buiten gebruik.

Informatie

Christian Reuls, contactpersoon BLM Wegenbouw
Email: c.reuls@blmwegenbouw.nl
Telefoon: 06-8398 3728

Of bel ons gemeentelijke Klant Contact Centrum. Onze medewerkers helpen u graag op weg naar de juiste informatie. 

Situatietekening_Witte_Hoek_en_ Klinkenberg

Definitief ontwerp Eburonenpark

Provincie Limburg


In samenwerking met
Buitengoed Geul en Maas logo