Terug
Snelzoeken

Artikel Revitalisering Rothem

Verbindingsas Klinkenberg, de Witte Hoek en Eburonenpark

Op maandag 19 oktober start BLM Wegenbouw in opdracht van de Gemeente Meerssen met de herinrichting van de Klinkenberg en de omgeving De Witte hoek. Naast wegwerkzaamheden vernieuwen we ook het Eburonenpark aan de Klinkenberg en het plein aan de Eburonenstraat. Een afbeelding van het werkgebied vindt u hieronder.

Rothem werkgebied

Situatietekening_Witte_Hoek_en_ Klinkenberg

Definitief ontwerp Eburonenpark

Projectinformatie

De Gemeente Meerssen en BLM Wegenbouw houden u als omwonenden gedurende de uitvoering graag op de hoogte van de voortgang. We kiezen er vanwege de Corona-maatregelen voor géén informatieavond te houden. We bieden omwonenden en ondernemers de beschikbare projectinformatie door middel van informatiebrieven én via deze website . Daarnaast kunt u ons altijd vragen stellen of opmerkingen doorgeven per telefoon of via e-mail.

Het project Klinkenberg, de Witte Hoek en Eburonenpark

De Klinkenberg wordt in de nieuwe situatie als herkenbare doorgaande route opnieuw ingericht. Parallel aan de herinrichting van de Klinkenberg richten we ook het voormalig busstation 'De Witte hoek' opnieuw in. Ook het Eburonenpark aan de Klinkenberg krijgt een nieuwe inrichting waarbij we nieuwe beplanting en bomen aanbrengen. Verder leggen we nieuwe verhardingen aan waardoor de bereikbaarheid van het park wordt vergroot. Na afronding van de werkzaamheden in het park, worden er speelvoorzieningen geplaatst. Het plein aan de Eburonenstraat knappen we op en voorzien we van nieuwe materialen en beplanting. We leggen hier onder andere parkeerplaatsen aan en planten leibomen.

Communicatie

  • Omwonenden ontvangen een bewonersbrief voor aanvang van de fase nabij hun woning;
  • Ondernemers: BLM biedt één op één afstemming aan voor ondernemers en belanghebbenden. Neem hiervoor contact op met Christian Reuls, contactpersoon bij BLM Wegenbouw;
  • Berichten over het project Klinkenberg zetten wij ook in de BLM Wegenbouw App. Deze download u in de Appstore voor IPhone of Playstore voor Android. Elke keer wanneer wij een bericht plaatsen op de BLM Wegenbouw App verschijnt direct een berichtje (notificatie) op uw smartphone of tablet. Zo bent u direct op de hoogte van de actuele stand van zaken;\
  • Projectinformatie zoals de ontwerptekening, verkeersomleidingen en de planning van het werk vindt u op deze pagina. 

Fasering

Het gehele werk neemt ca. 5 maanden* in beslag verdeeld over 5 fases.

Fase 1: Klinkenberg (deel 1) - duurt van 19 oktober tot begin december 2020
Fase 2: Eburonenpark - duurt van begin november tot medio december 2020
Fase 3: Plein Eburonenstraat -  duurt van eind november tot medio december 2020
Fase 4: Klinkenberg (deel 2) - duurt van begin januari tot medio februari 2021
Fase 5: De Witte Hoek - duurt van begin februari tot eind maart 2021

* De planning is onderhevig aan weer, en onverwachte omstandigheden.

Bereikbaarheid

Doorgaand verkeer op de Klinkenberg is in fase 1 en 4 niet mogelijk. De weg wordt dan afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen via het trottoir of een tijdelijk pad van loopschotten het werk passeren. Aanwonenden kunnen te voet en per fiets hun woning bereiken. Bereikbaarheid voor leveranties en afnemers bij bedrijven wordt persoonlijk afgestemd. BLM biedt waar mogelijk maatwerk aan, neem hiervoor contact op met Christian Reuls van BLM.

Bouwkundige vooropname

Voor de start van de werkzaamheden stellen wij direct aanwonenden vrijblijvend in de gelegenheid om een bouwkundige vooropname van uw woning te laten uitvoeren. Het gaat hierbij om een binnenen buitenopname (met uw toestemming) van gevels en kelders van uw woning. Deze bouwkundige vooropname wordt namens BLM Wegenbouw uitgevoerd door het bedrijf Quattro Expertise. Aan de bouwkundige vooropname zijn voor u geen kosten verbonden. Direct aanwonenden van het werkvak ontvangen binnenkort een brief van Quattro Expertise. Als u vragen heeft over de bouwkundige vooropname, neem dan contact op met Quatro Expertise (telefoonnummer staat in de brief die omwonenden ontvangen) of met BLM Wegenbouw.

Informatie

Christian Reuls, contactpersoon BLM Wegenbouw
Email: c.reuls@blmwegenbouw.nl
Telefoon: 06-8398 3728

Of bel ons gemeentelijke Klant Contact Centrum. Onze medewerkers helpen u graag op weg naar de juiste informatie.

Provincie Limburg


In samenwerking met
Buitengoed Geul en Maas logo