Artikel Reconstructie Ambyerweg Rothem

Werkzaamheden tot kerst 2015: bedrijven en winkels blijven bereikbaar

Tot kerst 2015 is de Ambyerweg tussen de rotonde bij Rothem (gemeente Meerssen) en de Nieuwe Limmelderweg in Amby (gemeente Maastricht) afgesloten voor verkeer. De rotonde zelf blijft toegankelijk. Ook bedrijven en winkels in de omgeving - waaronder autobedrijf Ploemen en tankstation Avia - blijven bereikbaar. De afsluiting is nodig voor herinrichting van de Ambyerweg tussen rotonde Witte Hoek en de fietsoversteekplaats. De gemeente Meerssen wil hier graag de veiligheid voor fietsers verbeteren. Ook is hier een nieuw riool nodig. Avenue2 heeft opdracht gekregen om deze werkzaamheden uit te voeren.

Omleidingen

De omleidingen voor auto- en vrachtverkeer lopen via de Nieuwe Limmelderweg. Dat is de nieuwe verbindingsweg tussen de A2 en A79 bij Kruisdonk en bedrijventerrein Beatrixhaven. Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de Kuilenstraat en Romeinenstraat. Het viaduct over de A79 kunnen zij gewoon oversteken. Ook het aangrenzende fietspad blijft bereikbaar.

Ambyerweg

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over de werkzaamheden, de tijdelijke bereikbaarheid en de nieuwe inrichting van de Ambyerweg? Kijk dan op www.a2maastricht.nl/ambyerweg. U vindt hier ook een vooruitblik naar fase 2 van het werk in 2016.