Gemeente Meerssen | Kookstraat - Aan de Pletsmolen

Artikel Kookstraat - Aan de Pletsmolen

Het asfalt van de Kookstraat en Aan de Pletsmolen in Meerssen gaat alweer een tijdje mee en moet volledig vervangen worden. Tijdens deze werkzaamheden willen we tevens beide straten opnieuw inrichten. Hiervoor willen wij graag – samen met de bewoners – bekijken hoe we de beide straten beter kunnen inrichten, zodat er een goede balans komt tussen stoep, parkeerplaatsen, groen en rijweg.

In de onderstaande afbeelding kunt u zien welke gedeeltes van de wegen worden aangepast (gele kader).

Kookstraat-Aan de Pletsmolen

Is er al een ontwerp?

Een veelgestelde vraag is of er al een ontwerp is. Nee, we hebben nog geen ontwerp. We hebben slechts ideeën om de weg opnieuw in te richten. Daarom is het van belang dat u met ons meedenkt over de herinrichting van de straten. U woont / werkt immers in deze straat. Voor dit doel organiseren wij een informatieavond op dinsdag 22 maart 2022, om 19.30 uur in gemeenschapshuis De Stip (Pastoor Dominicus Hextraat 10). Tijdens deze informatieavond geeft de gemeente Meerssen een korte toelichting op de doelstelling van het project en de uitgangspunten. Daarnaast horen wij graag uw ideeën en suggesties voor de herinrichting van beide straten.

Planning

Nadat wij uw wensen en aandachtspunten hebben ontvangen, gaan wij een schetsontwerp maken. We houden – waar mogelijk – rekening met uw wensen, aandachtspunten en suggesties. Wij vragen echter uw begrip dat we wellicht niet aan al uw wensen tegemoet kunnen komen. Nadat het schetsontwerp is gemaakt, organiseren wij een nieuwe informatieavond, waar we het schetsontwerp toelichten en aangeven hoe de verschillende wensen, aandachtspunten en suggesties al dan niet zijn ingevuld.