Nieuwsbericht Stand van zaken Kindcentrum Meerssen en tijdelijke locatie Op ’t Hwagveld & peuterspeelzaal

Publicatiedatum: 20 oktober 2016 09.25 uur

Kindcentrum Meerssen
Op woensdagavond 28 september vond een informatiebijeenkomst plaats over het nieuwe Kindcentrum Meerssen. Tijdens deze informatiebijeenkomst werd de visie toegelicht, werden de concept-ontwerpen voor het gebouw en de omgeving gepresenteerd. Het verslag van deze bijeenkomst treft u hieronder aan. De aanwezigen die tijdens de avond hebben ingetekend krijgen het verslag toegestuurd.

Tijdelijke huisvesting

Basisschool Op 't Hwagveld en peuterspeelzaal Olleke Bolleke verhuizen in de herfstvakantie naar hun tijdelijke locatie een de Proost de Beaufortstraat 45. Op 7 oktober heeft daarom het Adieu-Hwagveldfeest plaatsgevonden. Na een gezonde lunch hebben de peuters en kinderen de adviesroute van de oude locatie naar de tijdelijke locatie bewandeld. Zij kregen daarvoor fluorescerende hesjes van school, waarmee ze goed opvallen in het verkeer. De vers aangelegde zebrapaden en kleurrijke voetstapjes maken de kinderen heel duidelijk waar zij het best kunnen lopen en oversteken.

Kindcentrum Adieu 't Hwagveld

Kindcentrum - Adieu 't Hwagveld

Foto's: Nele Siebel

Deze maatregelen helpen om het verkeer veiliger te maken, maar de volwassen verkeersdeelnemers hebben het laatste woord. Daarom aan u - beste chauffeurs - de oproep om alert te zijn op de kinderen van Meerssen! Houd ruimte en matig uw snelheid. Kinderen zijn snel afgeleid en overzien het verkeer niet zoals een volwassene dat doet.

Wilt u de kinderen een handje helpen? Word verkeersbrigadier!
Er worden nog verkeersbrigadiers gezocht. Voor meer informatie kunt u mailen naar maarten.lemmens@innovo.nl of bellen met basisschool Op 't Hwagveld, telefoon 043-3642813.

Opening tijdelijke locatie
Na de herfstvakantie op 1 november om 09.30 uur wordt de tijdelijke locatie geopend door wethouder Onderwijs Berry van Rijswijk. Binnen het thema SPRING! zullen de kinderen zingen en springen, waarna zij hun klaslokalen opzoeken en hun eigen plekje inrichten.

Hoe nu verder

Uitwerking plannen
Tijdens de raadsvergadering van donderdag 6 oktober 2016 heeft de gemeenteraad Meerssen het benodigde geld beschikbaar gesteld voor de bouw van het nieuwe Kindcentrum Meerssen en de omgeving. De concept-ontwerpen van het gebouw, het openbare gebied rondom de school en de omgeving zullen nu verder worden uitgewerkt.

Werkgroep Verkeer
Er zal een werkgroep worden opgericht, die zich bezighouden met de verkeersstructuur in Meerssen-West in relatie tot het Kindcentrum. We houden u hierover op de hoogte.

Het Kindcentrum en de nieuwe inrichting van de omgeving zijn naar verwachting eind december 2017 klaar. In de eerste helft van 2018 nemen we het Kindcentrum in gebruik.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.

Ga naar projectpagina Kindcentrum Meerssen