Terug
Snelzoeken

Artikel Wij hebben uw hulp nodig!

Hoe zorgen wij voor een dementievriendelijke gemeente? En wat is de behoefte van thuiswonende mensen met geheugenproblemen (bijvoorbeeld als gevolg van dementie)? Vier studenten Ergotherapie (Zuyd Hogeschool) hebben dit als onderwerp van hun afstudeeronderzoek gekozen. Het is een kleinschalig onderzoek in samenwerking met de Gemeente Meerssen. De resultaten van het onderzoek wil de Gemeente gebruiken om de dementievriendelijkheid van de gemeente Meerssen te vergroten.

Wie zoeken we?

''Vergeet u regelmatig namen, de tijd of welke dag het is? Raakt u meer dan eens de weg kwijt in uw vertrouwde omgeving?'' Wij zoeken thuiswonende mensen uit alle kernen van de gemeente Meerssen, die ouder zijn dan 70 jaar. Daarnaast moet u last hebben van geheugenproblemen als gevolg van dementie of een vermoeden hiervan.

Het onderzoek

U kunt uw bijdrage aan het onderzoek leveren door het invullen van een korte vragenlijst. De vragenlijst bevat vragen gericht op behoeften en ervaringen die u, als persoon met geheugenproblemen, heeft in het deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dit invullen duurt maximaal 20 minuten.

Meedoen?

Om mee te doen aan het onderzoek moet u zich aanmelden. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u op vrijdag 17 april 2020 de vragenlijst op papier in uw brievenbus. U kunt ervoor kiezen deze zelfstandig op papier in te vullen of met telefonische ondersteuning van één van ons. Invullen kan tot uiterlijk vrijdag 24 april 2020. De vragenlijst wordt op een veilige, contactloze manier bij u afgeleverd en opgehaald. Verdere informatie hierover volgt na aanmelding. Bij het invullen van de vragenlijst mag u ook hulp vragen van naasten. Houd hierbij wel rekening met de maatregelen van het RIVM. Doe dit bijvoorbeeld telefonisch. U mag zich ten allen tijden terugtrekken uit het onderzoek wanneer u dit wenst.

Hoe zit het met mijn privacy?

Bij het invullen van de vragenlijst wordt de privacy van uw gegevens gewaarborgd. Uw gegevens zijn niet terug te herleiden naar u. Deze worden anoniem verwerkt.

Wilt u zich aanmelden voor het onderzoek of heeft u vragen? Meldt u zich dan bij ons vóór uiterlijk 16-04-2020 via telefoon: 06 – 46 30 83 00
Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Of stuur een e-mail naar: afstuderen.geheugen@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Rachelle Ampts, Friederike Bors, Fleur Dautzenberg en Sophie Boonen (v.l.n.r.)
Ergotherapeuten in opleiding

dementievriendelijke gemeente onderzoeksgroep 3