Artikel Centrumplan Bunde

Bunde, aangenaam!

Agnesplein Pletsstraat, plan Singt

 

Plan Sint Agnesplein-Pletsstraat

Het Sint Agnesplein in hartje Bunde heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. De plaatselijke supermarkt is verhuisd naar de eveneens in het centrum gelegen Sint Rochusstraat. Als laatste wordt het project Sint Agnesplein-Pletsstraat uitgevoerd. Dit bestaat uit woningbouw en een uitbreiding van voorzieningen.

Centrumplan Bunde - project Sint Agnesplein-Pletsstraat

Bouw supermarkt en 18 sociale woningen

In mei 2017 heeft de Raad van State de beroepen tegen het bestemmingsplan Pletsstraat-Agnesplein ongegrond verklaard. Na deze uitspraak is de voorbereiding gestart van het deel aan het Sint Agnesplein (supermarkt en 18 sociale huurwoningen). In juli 2017 heeft de welstandscommissie het ontwerp voor de supermarkt en woningen goedgekeurd. Vervolgens is de voorbereiding van de aanvraag voor de omgevingsvergunning van start gegaan.

In juni zijn de bestaande woningen vrijgemaakt en is de sloop aanbesteed. In september 2017 zijn de bestaande huurwoningen gesloopt. Aansluitend wordt in het binnengebied een weg aangelegd voor het bouwverkeer vanaf de Pletsstraat. Daardoor zal de overlast voor de bewoners van de Ingenopestraat-Agnesplein-Agnesstraat beperkt zijn. 

In 2018 wordt het complex aan het Sint Agnesplein gebouwd. In juni is gestart met de bouw van de supermarkt en 18 sociale huurwoningen. Het parkeerterrein aan de achterzijde dient tijdig gereed ze te zijn voor de opening van de nieuwe supermarkt. Tijdens de bouw worden de plannen van fase twee (gezondheidscentrum en twee koopappartementen) verder uitgewerkt. Bewoners en geïnteresseerden worden tijdens een inloopbijeenkomst geïnformeerd. De datum van deze bijeenkomst wordt via de gemeentelijke kanalen bekend gemaakt. Direct omwonenden ontvangen een bewonersbrief.

Meer weten?

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zoekt? Ons Klant Contact Centrum helpt u op weg naar de juiste informatie.