Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Zondag 6 oktober: Verkeersmaatregelen Sfeervol Meerssen Run

Gepubliceerd op: 03 oktober 2019 09:20

Sfeervol Meerssen Run logo
Zondag 6 oktober 2019 wordt de Sfeervol Meerssen Run gelopen. Dit is de opvolger van de Marathon Meerssen. Het parcours bestaat uit een ronde van 5 en van 10,5 kilometer en voert grotendeels door Meerssen en Ulestraten. De lopers  kunnen kiezen uit een aantal afstanden. Verder zijn er diverse jeugdlopen. Voor meer informatie zie
www.sfeervolmeerssenrun.nl. Om de Sfeervol Meerssen Run mogelijk te maken worden diverse straten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

Afsluitingen

De Markt in Meerssen is van zaterdag 5 oktober 07.00 uur tot maandag 7 oktober 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook parkeren is niet mogelijk.

Verder zijn op zondag 6 oktober onderstaande straten van 11.00-15.30 uur afgesloten:
Kerkstraat, Beekstraat, Steegstraat, Gasthuisstraat, Humcoverstraat, Hekstraat, Putstraat, Sint Catharinastraat, Dorpstraat, Genzonweg, Hoolstraat, Waterval, Genzon, Genzonweg, Humcoven, Visweg, Vogelzang, Kuileneindestraat en Kruisstraat.

Omleidingen doorgaand verkeer

  • Het doorgaand verkeer tussen Meerssen en Ulestraten wordt op zondag 6 oktober van 11.00-15.30 uur omgeleid. We vragen bewoners ten oosten van de Sint Catharinastraat hun auto buiten het parcours te parkeren. Voor de bewoners ten oosten van de Sint Catharinastraat is een oversteek gemaakt voor voertuigen. Deze oversteek is ter hoogte van De Sauveurstraat en de Kennedystraat.
  • Verkeer vanaf Schimmert naar Ulestraten en Meerssen wordt omgeleid via de Burgemeester Visschersstraat, Nieuwe Vliekerweg en Kruisberg.
  • Verkeer vanaf Bunde naar Valkenburg wordt omgeleid via de Maastrichterweg, Proost de Beaufortstraat, Parallelweg en Herkenberg.
  • Verkeer vanaf Raar wordt omgeleid via de Korte Raarberg, Synagogeplantsoen, Volderstraat en Herkenberg.

Aangezien het doorgaand verkeer via het Synagogeplantsoen wordt omgeleid, geldt er op zondag 6 oktober van 11.00-15.30 uur een parkeerverbod voor het deel van het Synagogeplantsoen tussen de Kuileneindestraat en de Volderstraat. We verzoeken de bewoners om hun auto niet op de straat te parkeren.

Parkeerplaats 't Bergske beperkt toegankelijk

Als gevolg van de afsluiting van het parcours is parkeerplaats 't Bergske op zondag 6 oktober van 11.00-15.30 uur slechts beperkt toegankelijk. Ook wegrijden van de parkeerplaats is dan nagenoeg niet mogelijk. Bezoekers van de Sfeervol Meerssen Run kunnen hun auto parkeren bij Sporthal Marsana, bij het station (aan de overzijde van de spoorweg) of in de parkeergarage.

Omleiding streekbussen

De streekbussen van lijn 52 van Arriva wordt op zondag 6 oktober van 10.30-16.30 uur omgeleid. De haltes Putstraat, Humcoven, Op de Beukel en Stella Maris komen tijdelijk te vervallen.