Gemeente Meerssen | Zaterdag 15 en zondag 16 april: Amstel Gold Race Weekend

Nieuwsbericht Zaterdag 15 en zondag 16 april: Amstel Gold Race Weekend

Gepubliceerd op: 14 april 2023 12:30

Amstel Gold race
Op zaterdag 15 april en zondag 16 april is weer het Amstel Gold Race Weekend. Op zaterdag 15 april doen duizenden fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland mee aan de Toerversie door Zuid-Limburg. Houd er rekening mee dat het dan drukker op de weg is met fietsverkeer. Verschillende routes van de toerversie doen ook onze gemeente aan. Op zondag 16 april is de wielerklassieker de Amstel Gold Race en de Amstel Gold Race Ladies Edition. De wielrenners komen ook door onze gemeente.

Wielerklassieker komt door Bunde en Geulle

De dameswedstrijd doet op zondag 16 april omstreeks 10.21 uur Bunde/Geulle aan. De route is dan: Meerssenhovenweg, Maastrichterlaan, Pletsstraat, Pasweg, Oostbroek, Hulserstraat, Processieweg en Broekhoven. De herenwedstrijd doet dezelfde straten aan. Hun doorkomst is omstreeks 10.56 uur. Meer informatie over de Amstel Gold Race vind je op de website van de organisatie.

Géén doorkomst meer via de Lange Raarberg   

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de Lange Raarberg (en Op de Beukel) niet meer in het parcours op te nemen. De organisatie geeft aan de verkeersremmende maatregelen en versmallingen in diverse straten voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen als renners en volgauto's met hoge snelheid doorkomen. Daarom is de route door Ulestraten-Meerssen dit niet meer opgenomen in de Amstel Gold Race. De nieuwe route komt de organisatie ook qua spreiding beter uit.