Nieuwsbericht Werkzaamheden gaan door: tijdelijke Verkeersmaatregelen Kruisdonk 23-27 juni

Publicatiedatum: 23 juni 2016 13.45 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 24 juni 21.00 uur tot maandag 27 juni 01.00 uur onderhoud uit aan het asfalt van de A76 tussen knooppunten Kerensheide en Ten Esschen. Tijdens deze werkzaamheden is de A76 tussen beide knooppunten afgesloten in de richting van Heerlen en Duitsland. Het verkeer dat de andere kant opgaat (vanaf Geleen richting Eindhoven en België) heeft hierdoor te maken met een rijstrookafzetting. Tussen Geleen en knooppunt Kerensheide is tijdelijk één rijstrook beschikbaar in de richting van Eindhoven en België. Daarnaast zijn er diverse afsluitingen rondom knooppunt Kruisdonk om een goede doorstroming te kunnen creëren. Weggebruikers moeten door omleidingen rekening houden extra reistijd.

Let op: tijdelijke situatie bij knooppunt Kruisdonk (A2-A79)

Bij knooppunt Kruisdonk wordt tijdelijk ruimte gemaakt voor het verkeer dat wordt omgeleid vanaf knooppunt Kerensheide via de A2 naar de A79. Dit verkeer kan vanaf de A2 afrit (52) Maastricht-Noord met 2 rijstroken (via Nieuwe Limmelderweg) doorrijden naar de A79. Daarvoor is het noodzakelijk om verschillende wegen bij Kruisdonk af te sluiten.

werkzaamheden rond kruisdonk

Afsluitingen rondom knooppunt Kruisdonk

De A2 afrit (52) Maastricht-Noord komende vanuit Eindhoven en de A79 oprit (1) Bunde richting Heerlen zijn afgesloten van:

 • donderdag 23 juni 20.00 uur tot vrijdag 24 juni 5.00 uur;
 • vrijdag 24 juni 19.00 uur tot vrijdag 24 juni 21.00 uur;
 • maandag 27 juni 1.00 uur tot maandag 27 juni 5.00 uur;
 • maandag 27 juni 20.00 uur tot dinsdag 28 juni 5.00 uur.

Lokale afsluitingen rondom knooppunt Kruisdonk

Van vrijdag 24 juni 19.00 uur tot maandag 27 juni 05.00 uur gelden de volgende afsluitingen:

 • A79 afrit (1) Bunde komende vanuit Heerlen.
 • A79 afrit (1) Bunde komende vanuit Maastricht.
 • A2 oprit (52) Maastricht-Noord komende vanuit Heerlen in de richting van Eindhoven.
 • Nieuwe Limmelderweg (komende vanuit Beatrixhaven) ter hoogte van de afrit A2 komende uit Eindhoven. Verkeer uit de richting Eindhoven kan wel rechtsaf richting Beatrixhaven.
 • De Nieuwe Limmelderweg is vanuit Rothem en vanuit Amby niet toegankelijk.
 • Ambyerweg ter hoogte van de Nieuwe Limmelderweg komende vanuit Rothem.
 • Ambyerweg ter hoogte van de Nieuwe Limmelderweg in de richting van Rothem.
 • Ambyerstraat-Noord ter hoogte van de toerit A79 richting Heerlen komende vanuit Amby. (Verkeer in de richting van Amby is wel mogelijk).

Fietsers opgelet!

Fietsers dienen er rekening mee te houden dat ze tijdens dit weekend bij de op- en afrit Bunde A79 worden omgeleid. Fietsers komende vanuit Amby kunnen niet over de brug doorrijden naar Rothem. Fietsers vanuit Rothem (Ambyerweg) kunnen niet doorrijden richting Amby. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Heideweg en Ijzerenkuilenweg. In avond en nacht kunnen fietsers wel gewoon door. Gedurende het hele weekend zijn er verkeersregelaars aanwezig om dit in goede banen te leiden.

Treintickets

U kunt op zaterdag 25 en zondag 26 juni voordelig reizen met de trein op een aantal trajecten, en zo verkeershinder vermijden. Meer informatie hierover: www.maastrichtbereikbaar.nl/a76.

Afhankelijk van het weer

De werkzaamheden zijn weergevoelig. Rijkswaterstaat heeft op donderdag 23 juni besloten dat de werkzaamheden doorgaan.

Meer informatie

www.rijkswaterstaat.nl  of www.vananaarbeter.nl. Of bel: tel. 0800-8002 (gratis). 

Omleidingsroutes: zie www.meerssen.nl (Nieuws - Werk in uitvoering).