Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Werkzaamheden Bunde/Geulle: vervangen bliksemdraad Graetheide-Limmel

Gepubliceerd op: 15 oktober 2018 09:05

werk in uitvoering
Van maandag 15 oktober t/m vrijdag 16 november 2018 vinden er werkzaamheden plaats aan de 150 kV-hoogspanningslijn Graetheide-Limmel. De reden hiervan is dat in een (deel) van het hoogspanningsnet de bliksemdraad niet meer aanwezig is als gevolg van diefstal. Omwonenden (Bunde en Geulle) zijn middels een brief op de hoogte gesteld over de werkzaamheden. Netbeheerder TenneT en aannemer Liandon zorgen voor de uitvoering.

Wie is TenneT?

TenneT is als landelijke netbeheerder van het elektriciteitsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Zo zorgt TenneT ervoor dat iedereen in Nederland 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikt over elektriciteit. In de gemeente Meerssen werkt TenneT samen met aannemer Liandon aan het project 'Vervangen bliksemdraad van de 150 kV-hoogspanningslijn Graetheide-Limmel'.

Wat gaat er gebeuren?

Bij de werkzaamheden aan de 150 kV-verbinding Graetheide-Limmel wordt de ontbrekende bliksemdraad weer teruggeplaatst en de bestaande draad vervangen. Om de bliksemdraad weer terug te plaatsen, maakt Liandon gebruik van grote lieren om de draad te geleiden. In de mast zorgen de monteurs ervoor dat de draad weer gezekerd is aan de nog aanwezige bliksemdraad. Van deze werkzaamheden hebben omwonenden minimaal last. Alleen bij het kruisen van wegen, ziet u houten jukken of kan het voorkomen dat de weg kortstondig is afgesloten. Bij het kruisen van tuinen in de kern Geulle wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker om de draad omhoog te houden.

Vragen?

Via de website www.tennet.eu/aardnet worden bewoners op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Zodra de werkzaamheden starten, staat hier nadere informatie over de werkzaamheden. Als u nog vragen heeft, kunt u een email sturen naar: servicecenter@tennet.eu of bellen naar: 0800 836 63 88 (gratis).